ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 300 de persoane s-au strâns la Neptun pentru a cere Guvernelor României și Moldovei să stabilească un calendar pentru unirea celor două state, informează Mediafax.

Oamenii s-au adunat în fața clădirii unde are loc ședința comună a celor două guverne, având pancarte cu mesaje precum:  ”Vrem Unire”, ”Trecem Prutul”, ”Basarabia e România”, ”Politică externă comună” şi ”DNA, treci Prutul".

Sursa citată arată că la un moment dat, manifestanții au forțat cordonul de jandarmi pentru a ajunge mai aproape de clădirea unde se desfăşoară şedinţa comună a guvernelor.

Mitingul este organizat de Platforma Unionistă ”Acţiunea 2012”. Iulia Modiga, reprezentanta acestei organizații, a declarat că pentru unificare "trebuie făcuţi mai mulţi paşi, între care interconectarea energetică, o bancă naţională comună - Banca Naţională a României să preia şi operaţiunile din Republica Moldova -, dar şi o politică externă şi internă comune.

Ea mai spus că o delegaţie a unioniştilor urmează să fie primită de către oficialităţi în Centrul Internaţional de Conferinţe Neptun, unde se desfăşoară şedinţa comună a guvernelor", susține Mediafax.