ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Partidului Democrat din Moldova a scris,într-un articol pentru Fox News,că în timp mulți est-europeni salută promisiunea Administrației Trump de a îmbunătăți relațiile cu Rusia,ei speră că acest lucru nu se va întâmpla cu prețul visului lor de a avea relații mai bune cu Occidentul

"Fiind o mică fostă republică sovietică fără ieșire la mare, înconjurată națiuni NATO la vest și Ucraina la est, Republica Moldova are, în mod clar, o miză importantă de pe urma vreunei reconcilieri americane cu Rusia. Și în timp ce ultimul lucru pe care îl dorim este să ne slăbim ancorarea în Occident, suntem optimiști că viziunea președintelui-ales Trump poate transforma în bine mediul de securitate din regiuna noastră", a scris oligarhul moldovean Vladimir Plahotniuc.

"În calitatea de om de afaceri la rândul meu, care crede de asemenea în « arta negocierii», sunt încrezător că abordarea non-conflictuală a lui Trump vizavi de Moscova nu doar că va reduce tensiunile dintre țările voastre, ci va reduce, de asemenea, presiunea exercitată asurpa unor state ca al nostru de a alege o tabără. În timp ce Republica Modova nu vrea să fie atrasă înapoi pe orbita Moscovei, știm de asemenea că nu putem prospera ca pion în lupta pentru putere dintre Est și Vest".

"În loc să fim atrași într-un nou război rece, vrem să mergem mai departe cu o economie de piață liberă integrată în Occident dar în relații de pace cu Estul. Și ne așteptăm ca Statele Unite să continue să susțină călătoria noastră istorică către locul nostru firesc în comunitatea europeană".