Platforma unionistă Acțiunea 2012 cere retragerea cetățeniei române premierului de la Chișinău, Ion Chicu(FOTO).

Conform unui comunicat de presă trimis pe adresa redacției ActiveNews, Platforma Unionistă a depus pe 26 mai, o  plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), Comisia pentru Cetățenie, privind retragerea cetățeniei române a premierului Republicii Moldova Ion Chicu. 

Amintim că, în urmă cu cîteva zile, premierul Chicu a atacat un europarlamentar printr-o postare pe facebook: „Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni… Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Și medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de două ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal”.

Declarațiile  lui Chicu au pornit de la o postare a europarlamentarului Siegfried Mureșan,  care a scris pe pagina sa de Facebook că Guvernul de la Chișinău eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor.

„Considerăm că astfel de declarații din partea unui oficial sunt inadmisibile și lipsite de respect, în momentul în care deține cetățenia română și „a jurat să fie devotat poporului român” ”, afirmă Platforma.