O tânără din Durlești, o suburbie a Chișinăului, a fost nevoită să dea jos drapelul României pe care îl arborase în curtea sa, informează TVR Moldova.

Diana Crudu spune că a înălțat tricolorul în semn de recunoștință față de poporul român, pentru ajutorul constant oferit Republicii Moldova, dar gestul său a fost reclamat de fostul vice-ministru de Externe si Integrare Europeană, Valeriu Ostalep, care susține că tânăra a încălcat legea și a depus o sesizare în acest sens la poliție. În semn de solidaritate, tatăl fetei și-a vopsit poarta de la casă în culorile tricolorului.

Valeriu Ostalep menționează că nu este prima dată când sesizează poliția referitor la arborarea drapelului României de către cetățeni ai Republicii Moldova.
 
Contactat telefonic, șeful sectorului de poliție Durlești, Iurie Feodorov, a declarat că a fost înaintat un demers la Comisia Națională de Heraldică, pentru a se pronunța pe marginea acestui caz.

Disputa dintre Diana Crudu și Valeriu Ostalep nu se oprește aici. Tânără a postat pe o rețea socială un mesaj prin care și-a exprimat nemulțumirea și a anexat copia sesizării depuse la Poliție de fostul viceminstru. Valeriu Ostalep i-a trimis o cerere prealabilă prin care să-i achite un prejudiciu moral în valoare de 10 mii de lei pentru că i-au fost publicate date cu caracter personal și consideră că a fost denigrat.