O tânără din Durlești, o suburbie a Chișinăului, a fost nevoită să dea jos drapelul României pe care îl arborase în curtea sa, informează TVR Moldova.

Diana Crudu spune că a înălțat tricolorul în semn de recunoștință față de poporul român, pentru ajutorul constant oferit Republicii Moldova, dar gestul său a fost reclamat de fostul vice-ministru de Externe si Integrare Europeană, Valeriu Ostalep, care susține că tânăra a încălcat legea și a depus o sesizare în acest sens la poliție. În semn de solidaritate, tatăl fetei și-a vopsit poarta de la casă în culorile tricolorului.

Valeriu Ostalep menționează că nu este prima dată când sesizează poliția referitor la arborarea drapelului României de către cetățeni ai Republicii Moldova.
 
Contactat telefonic, șeful sectorului de poliție Durlești, Iurie Feodorov, a declarat că a fost înaintat un demers la Comisia Națională de Heraldică, pentru a se pronunța pe marginea acestui caz.

Disputa dintre Diana Crudu și Valeriu Ostalep nu se oprește aici. Tânără a postat pe o rețea socială un mesaj prin care și-a exprimat nemulțumirea și a anexat copia sesizării depuse la Poliție de fostul viceminstru. Valeriu Ostalep i-a trimis o cerere prealabilă prin care să-i achite un prejudiciu moral în valoare de 10 mii de lei pentru că i-au fost publicate date cu caracter personal și consideră că a fost denigrat.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews