ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Data de 23 august a fost declarată de Guvernul Republicii Moldova zi de doliu în vederea comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, informează Radio Chișinău. Aceasta este și Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste.

Pe 23 august, de la ora 10:00, Guvernul și autoritățile publice din R.Moldova vor păstra un moment de reculegere în memoria tuturor victimelor. Premierul Maia Sandu a îndemnat și instituțiile de presă să susțină această inițiativă prin păstrarea un moment de reculegere în seara de 23 august la ora 20:00, atunci când majoritatea cetățenilor urmăresc programele televizate.

„Prin instituirea unei asemenea zile, condamnăm în mod ferm și neechivoc toate crimele împotriva umanității și încălcările grave ale drepturilor omului comise de toate regimurile totalitare și autoritare. Din perspectiva victimelor, nu contează care regim i-a lipsit de libertate, i-a torturat sau i-a ucis sau care a fost motivul, iar o zi a memoriei tuturor victimelor ar veni să unească societatea în jurul compasiunii, a înțelegerii și a recunoașterii suferințelor tuturor victimelor și membrilor familiilor acestora și să asigure că cei care s-au opus activ acestor regimuri și au luptat împotriva tiraniei și oprimării nu vor fi uitați”, a subliniat premierul Republicii Moldova, Maia Sandu. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews