Președintele Igor Dodon consideră că Republica Moldova nu va adera la Uniunea Europeană, inclusiv din cauză că nici U.E. nu ar fi pregătită pentru extindere. Președintele de la Chișinău optează pentru consolidarea relațiilor cu Uniunea Eurasiatică, dorind în același timp ca R. Moldova să preia experiență și resurse financiare și de la Uniunea Europeană, cultivând relații prietenești atât cu Estul, cât și cu Vestul, potrivit unui interviu acordat postulului de televiziune ONT din Belarus, citat de Radio Chișinău

Igor Dodon a declarat că R. Moldova are acorduri cu U.E. care îi pot servi pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, inclusiv prin obținerea de resurse financiare. Cu toate acestea, el nu crede că republica de peste Prut va adera la Uniunea Europeană. 

„Da, noi avem acorduri semnate cu U.E., pe care le vedem ca pe o posibilitate de a schimba situația și calitatea vieții în R. Moldova. Dar eu nu cred că R. Moldova va deveni membră a U.E. Europa însăși nu este pregătită pentru extindere. Unele state chiar părăsesc U.E. Dar acordurile pe care le avem cu U.E. sunt o șansă de a utiliza experiența lor, resursele financiare pentru a schimba situația în R. Moldova”, a explicat președintele republicii.

În același timp, Igor Dodon a optat pentru consolidarea relațiilor cu Uniunea Eurasiatică, având în centru Federația Rusă. 

„Noi trebuie să fortificăm aceste relații, acestea sunt piețele noastre tradiționale, aceștia sunt frații noștri. De aceea, trebuie să întoarcem parteneriatul strategic și pe această direcție”, consideră președintele de la Chișinău.

În cadrul aceluiași interviu, acesta a pledat pentru relații bune și cu Estul și cu Vestul, subliniind însă că nu dorește ca R. Moldova să fie „monedă de schimb în luptele geopolitice ale marilor jucători. Noi trebuie să prietenim cu toți, dar nu cu cineva împotriva cuiva”, a concluzionat Igor Dodon.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews