ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a înmânat ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, o scrisoare prin care l-a invitat pe șeful statului român, Klaus Iohannis, la Chișinău, informează TVR Moldova.

Scrisoarea a fost înmânată astăzi în cadrul unei întâlniri pe care președintele Republicii Moldova a avut-o cu diplomatul român.

„Un temei important pentru întâlnirea de astăzi a fost dorința mea de a-i înmâna ambasadorului Daniel Ioniță o scrisoare oficială adresată președintelui României, Klaus Iohannis. Prin această scrisoare, i-am transmis președintelui Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

De la începutul mandatului său, Igor Dodon a avut mai multe întâlniri cu președintele rus, Vladimir Putin, făcând mai multe declarații dure la adresa României. Anterior, analiștii de la Chișinău spuneau că Igor Dodon nu are trecere nici la Kiev și nici la Chișinău.