Proiectul de lege pentru ajutorarea Grupului Ilașcu, respins în Comisia pentru Drepturile Omului a Senatului. Un senator PNL, afirmație șocantă: Au luptat pentru Moldova, nu pentru România!

O inițiativă parlamentară care susținea ca membrii Grupului Ilașcu să primească un ajutor din partea statului român, a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru Drepturile Omului din Senatul României.
Grupul Ilașcu este format din Ilie Ilașcu, Andrei Ivanțoc, Tudor Popa și Alexandru Leșco, cei care au fost condamnați de autoproclamatele autorități transnistrene la ani grei de închisoare pentru că s-au declarat români.
"Sentinţa a fost dură, Ilie Ilaşcu condamnat la moarte, Andrei Ivantoc şi Tudor Popa condamnaţi la 15 ani de închisoare, Alexandru Lesco la 12 ani închisoare. Ilie Ilaşcu nu a fost executat doar pentru ca s-a mobilizat comunitatea internaţională şi a presat Rusia sa nu comită aceasta crima, ba chiar a fost eliberat după 9 ani de detenţie la presiunea Consiliului Europei. Ceilalţi trei romani au executat toată perioada de detenţie, chiar dacă CEDO a condamnat Rusia şi R. Moldova şi a considerat drept ilegala detenţia lor", a spus deputatul Eugen Tomac, inițiatorul legii, citat de Adevărul Moldova.
Printre argumentele celor care au votat împotriva acestui proiect de lege în Comisia pentru Drepturile Omului din Senatul României, Tomac afirmă că senatorul PNL, Nicolae Vlad Popa, ar fi afirmat că respectivii n-ar fi luptat pentru România, ci pentru Republica Moldova: "un alt liberal, senatorul Nicolae Vlad Popa, în acelaşi spirit demagogic, l-a completat spunând ca ei au luptat pentru R. Moldova şi nu pentru România, deci să-i susţină R. Moldova”.
Susține ActiveNews

Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
la lupta pentru Adevăr!
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pe același subiect

Vot final în Parlamentul de la Chișinău: Limba oficială din Republica Moldova este Limba Română

3 mai 1997: 25 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: TRATATUL CU UCRAINA. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă la îndemnul lui Silviu Brucan - Bruckner și prin mâna lui Adrian Severin - Skvosnik, nepot al Anei Pauker

2 martie 1992: 31 de ani de la începutul războiului ruso-român din Transnistria. VIDEO

Ștefan Secăreanu: Votarea Limbii Române la Chișinău NU A FOST un gest de curaj al actualei guvernări PAS

Vlad Cubreacov: BIBLIOTECA NAȚIONALĂ de la Chișinău, prima clădire retrocedată proprietarului ei de drept, Mitropolia Basarabiei, VA FOLOSI ÎN CONTINUARE SPAȚIILE UTILIZATE ÎN PREZENT

Alertă militară peste Prut și Nistru: Trupele ucrainene au fost concentrate de-a lungul întregii granițe a Transnistriei
Recomandările noastre
Persoane: Ilie Ilașcu
Locații: Transnistria
Subiecte: Unirea Basarabiei cu România
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)