ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi proteste la Chișinău. Guvernarea Republicii Moldova este din nou contestată în stradă. Oamenii cer alegeri anticipate, acuzând autoritățile că împiedică participarea oamenilor la protest.

Mitingul are un caracter social, dar vor fi enunțate și revendicări politice, au precizat organizatorii, Platforma civică "Demnitate și Adevăr" . De alltfel, protestul început la prânz în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a fost marcat de  acuzații la adresa autorităților, acuzate că au împiedicat oamenii din teritoriu să vină la manifestație, relatează Radio Chișinău.

Potrivit organizatorilor, oameni din mai multe localități au semnalat că nu pot ajunge la mitingul din centrul Chișinăului din cauza lipsei de transport. Protestatarii au criticat zădărnicirea manifestației de către actuala guvernare și au cerut demisia ministrului transporturilor Iurie Chirinciuc, conform postului de radio citat.

În imaginile postate pe rețelele de socializare pot fi văzuți zeci de polițiști și reprezentanți ai forțelor speciale, care au fost mobilizați în zona unor instituții ale statului. Din cauza manifestației, circulația mijloacelor de transport pe străzile principale ale Chișinăului este restricționată. Sute de polițiști au înconjurat sediile parlamentului și guvernului, potrivit Jurnal.md.


Organizatorii au mai anunțat că oamenii continuă să vină în coloane în piața din centrul Chișinăului cu întârziere din cauza problemelor create, existând probleme de deplasare și dificultăți în circulația transportului public municipal.

La manifestația organizată de Platforma "DA" nu participă adepții Partidului Socialiștilor și nici susținătorii formațiunii Partidul Nostru, al controversatului primar al Bălțiului, Renato Usatîi. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că Duminica Floriilor nu este cea mai potrivită zi pentru proteste, iar Renato Usatîi a renunțat cu câteva zile în urmă, deși, inițial, și-a chemat susținătorii să vină la miting. Cele trei partide politice au organizat mai multe acțiuni de protest împotriva guvernării de la începutul anului, amintește Radio Chișinău.