ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin i-a oferit drept cadou lui Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, o hartă a  Moldovei Mari făcută pentru armata rusă în 1790.

Dodon și-a exprimat regretul că, în 1812, Imperiul Rus nu a anexat întregul teritoriu al Moldovei, ci s-a oprit pe Prut „Dacă Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”, a spus el.

Ziaristul și istoricul George Damian are o părere extrem de dură despre acest gest al lui Putin. Acesta avansează ideea că în viitor am putea asista la refacerea Moldovei Mari.

"Putin i-a cădunat lui Dodon harta Moldovei Mari făcută pentru armata rusă în 1790. Știați că rușilor le plac simbolurile? Se gândește Putin să-i facă lui Dodon cadou și Moldova Mare? Ce să zic, mai râdeți mult de vasluieni și s-ar putea să se găsească destui să-l vrea înscăunat pe Dodon la Iași. Și dacă toată ”demitizarea” care ne-a băgat pe gât ideea că suntem troglodiții istoriei nu este altceva decât o operațiune profundă pe termen lung, continuatoare la alt nivel al operațiunii sovietice INTERKIT? De ce după 1989 România a avut parte de cea mai proastă imagine în mass-media occidentală? Superioritatea kakaneză ardelenească de mână cu infatuarea față de Teleormanul ”înapoiat”, bucureștenii trăiesc bine pe banii noștri și alte demențe, idei inoculate din timp, picătură cu picătură. UE se destramă, NATO este o vechitură - a cui este Moldova Mare vitejii mei?", a scris George Damian pe Facebook.

Președintele moldovean i-a oferit lui Putin o statuetă cu țarul Petru I și domnitorul Dimitrie Cantemir "ca semn al prieteniei îndelungate între poporul moldovean și cel rus".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews