Sute de români s-au mobilizat și au donat bani pentru a dota 875 de școli și facultăți din Republica Moldova cu câte o hartă a României interbelice, în cadrul campaniei „După hartă și răsplată”, inițiată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

Campania reprezintă reacția unioniștilor la gestul revoltător al socialiștilor conduși de Igor Dodon, care au rupt harta României Mari în Plenul Parlamentului Republicii Moldova. Pentru ca proiectul să se încheie cu succes și pentru ca adevărul istoric să ajungă în fiecare instituție de învățământ de peste Prut mai  este nevoie de contribuție financiară pentru încă 180 de hărți.

„Le mulțumim celor care au răspuns apelului nostru de a duce mesajul României în fiecare școală din Republica Moldova și îi îndemnăm și pe cei care află acum de această campanie să contribuie pentru cele 180 de instituții care încă nu beneficiază de o hartă a României interbelice.
 
Fiecare gest contează, iar înverșunarea oponenților Unirii demonstrează că aceștia se tem și recunosc impactul puternic al curentului unionist în rândul populației”, a declarat Mădălina Hrițuleac, Secretar General al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
 
Pe 1 decembrie, 450 de licee din stânga Prutului au primit hărți, drapelul României și panglică tricoloră, într-un proiect desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației de la Chișinău. De atunci, cererea înregistrată la nivelul școlilor și la nivelul universităților a fost foarte mare.

Donațiile pentru hărți se pot face la această adresă, folosind cardul/PayPal sau transferul bancar, cu mențiunea „DONEZ O HARTĂ”.  De asemenea, donațiile pot fi preluate de coordonatorii departamentului financiar aflați la sediul din București; persoană de contact – Olga (telefon: 0742811427).2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.