ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul din Republica Moldova a susținut o inițiativă legislativă a deputaților potrivit căreia vânzarea produselor alcoolice va fi interzisă pentru persoanele cu vârsta mai mică de 21 de ani, potrivit Deschide.md.

Comercianții vor fi obligați să solicite de la cumpărător prezentarea unui act de identitate sau a unui alt act oficial ce îi confirmă vârsta.

Discuția privind proiectul de lege a insistat pe înăsprirea controlului și a sancțiunilor pentru nerespectarea legislației privind comercializarea produselor alcoolice, precum și limitarea în continuare a publicității alcoolului și intensificarea acțiunilor de promovare a unui mod sănătos de viață.

Potrivit proiectului de lege, cei care vor comercializa băuturi alcoolice tinerilor cu vâsta mai mică de 21 de ani vor primi o amendă între 30 și 100 de unități convenționale, cu sau fără privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen între 3 luni și un an.