Totuși, potrivit sondajului, pentru candidații unioniști la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, care vor avea loc pe 30 octombrie, ar vota doar 4% dintre respondenți.

Potrivit directorului Centrului de Cercetare Sociologică, Sergiu Raețchi, 12% din respondenți sunt absolut de acord să susțină unirea Republicii Moldova cu România, 22% consideră că acest lucru este bun din punct de vedere economic, 17% nu ar fi împotrivă, 18% consideră că Republica Moldova nu va avea nimic de câștigat de pe urma unirii, iar 31% sunt categoric împotrivă.

Potrivit sondajului, pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană pledează 51% din respondenți, iar pentru integrarea în Uniunea Vamală — 43%. Pentru aderarea Moldovei la NATO ar vota 42%, iar 35% din respondenți nu au putut da un răspuns la această întrebare.

 Radio Chișinău menționează că, potrivit ultimului Barometru de Opinie Publică, realizat la comanda Institutului de Politici Publice în mai 2016, la un eventual referendum pe subiectul unirii Republicii Moldova cu România, în favoarea unirii s-au pronunțat 17% dintre respondenți, împotriva unirii — 66%, iar 17% nu au avut nicio opțiune.