Ministerul de Externe din Republica Moldova l-a convocat miercuri pe ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, pentru a transmite cererea către Rusia de a organiza manifestații ample cu ocazia împlinirii a 25 de ani de prezență a trupelor ruse în regiunea separatistă Transnistria.

Săptămâna trecuită, Ministerul de Externe i-a cerut vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care dorea să vină la manifestații însoțit de mai mulți artiști și delegați din Rusia, să renunțe la vizită.

În plus, oficialii din Ministerul de Externe i-au atras atenția ambasadorului rus că Moldova intenționează să transformare misiunea de pacificatori cu militari ruși într-una cu civilă multinațională cu mandat internațional, conform publika.md.

Și președintele moldovean Igor Dodon, care intenționează să fie primul șef de stat din Republica Moldova care participă la aceste manifestații, a primit o replică dură din partea președintelui Parlamentului de la Chișinău, Adrian Candu.

Acesta i-a transmis președintelui moldovean că dacă își duce la îndeplinire planul de a acorda decorații în vizita din Transnistria, atunci poate fi acuzat de încălcarea Constituției ce ar determina Parlamentul să revadă atribuțiile președintelui țării.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews