ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, i-a trimis o scrisoare preşedintelui PE, Martin Schulz, în care afirmă că autorităţile române susţin acţiunile de divizare teritorială a Republicii Moldova şi promovează o politică de "încorporare" a acestei ţări, scrie deschide.md.

"Un rol foarte distructiv în destabilizarea situaţiei în ţară, apeluri la divizare teritorială îl joacă autorităţile României şi aşa-numitele comitete pentru unificarea Basarabiei", susţine preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, într-o scrisoare trimisă liderului Parlamentului European, Martin Schulz.


Potrivit sursei citate, preşedintele PCRM scrie că "autorităţile române susţin acţiunile de divizare teritorială a Republicii Moldova" şi îi cere socoteală preşedintelui PE pentru faptul că România nu este taxată "pentru politica expansionistă şi de acaparare a Republicii Moldova". Scrisoarea, publicată de deschide.md, este în limba rusă.

În document se menţionează că la Marea Adunare Naţională de duminică, organizată de Blocul Unităţii Naţionale la Chişinău, au participat aproximativ 3.000 de oameni din care, potrivit comuniştilor, 2.000 ar fi fost cetăţeni ai României care au fost aduşi în capitala Republicii Moldova pentru a participa la eveniment, "inclusiv senatori români şi alţi oficiali de rang înalt". Voronin susţine că "astfel de intervenţii din partea României durează de 25 de ani", ele intensificându-se după aderarea României la UE, iar "statul român promovează o politică de distrugere şi încorporare a Republicii Moldova". Totodată, liderul comunist îşi arată nedumerirea faţă de faptul că Bruxelles-ul "manifestă indiferenţă ascunsă faţă de manifestările naţional-unioniste şi profasciste".

Vladimir Voronin solicită Parlamentului European explicaţii privind lipsa unor reacţii "la declaraţiile revanşarde ale ex-preşedintelui român Traian Băsescu".

În finalul scrisorii, preşedintele PCRM mai spune că "poporul moldovean va lupta până la final pentru a întări suveranitatea Republicii Moldova".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews