ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Republicii Moldova a aprobat în şedinţa din 16 iunie o hotărâre prin care a anulat obligativitatea paşaportului la graniţă pentru cetăţenii Uniunii Europene.

Principala modificare adusă a fost înlocuirea în tot cuprinsul hotărârii a sintagmei "Carte de identitate biometrică" cu "Carte de identitate de formatul ID1, ID2, inclusiv biometrică". Potrivit serviciului de presă al Guvernului Republicii Moldova, schimbările aprobate înseamnă că cetăţenii Uniunii Europene nu vor mai fi obligaţi să prezinte în punctele vamale de la graniţa cu Basarabia paşapoarte sau cărţi de identitate biometrice, ci vor putea trece graniţa doar în baza cărţilor de identitate simple.

Decizia luată la Chişinău, va fi pusă în aplicare imediat ce hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial, lucru care se va întâmpla cel mai probabil vineri, 19 iunie 2015.

Autorităţile de peste Prut au decis eliminarea paşapoartelor după ce, în aprilie 2014, Uniunea Europeană a anulat vizele de călătorie pentru cetăţenii din Republica Moldova, care pot călători acum în Europa doar cu paşapoartele biometrice.