ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


George Simion, activistul român expulzat din Republica moldova, i-a trimis premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă în care îi cere să intervină pe lângă autoritățile de la Chișinău pentru a-i fi anulată interdicția, conform adevărul.ro.

”Bună ziua domnule prim-ministru,

Sunt eu, George Simion, cetăţeanul României expulzat din Republica Moldova. Maşina avocatului meu tocmai a fost spartă şi, nici până acum,nu mi s-a comunicat vreo vină pentru care mi-au fost încălcate drepturile, în afara faptului că SUNT MÂNDRU CĂ SUNT ROMÂN.

Nu v-aş fi scris acest apel dacă lucrurile mergeau bine cu anularea interdicţiei mele. Din păcate, ce aţi cerut public la Chişinău, să am acces la justiţie, nu se întâmplă. La primul termen, care mi-a fost fixat astăzi, de ziua copiilor, judecătorul nu a luat în considerare nimic din ceea ce reprezentanţii mei legali au cerut. Ba chiar a stabilit continuarea procesului abia pe 11 iunie.

Sunt unionist, domnule Ponta. Din campania electorală am dedus că şi Dumneavoastră vă aflaţi în această categorie, care numără cam trei sferturi din poporul nostru. Dacă azi mi se întâmplă mie una ca asta, mâine să nu fiţi expulzat şi Dumneavoastră din Chişinău... Doar nu ar fi o premieră pentru casta conducătoare din Republica Moldova, am avut astfel de cazuri pe parcursul celor 24 de ani de relaţii bilaterale dintre cele două state româneşti.

Pentru că aici nu e vorba de mine. Aici e vorba de sutele de mii de oameni care împărtăşesc opţiunea unionistă peste Prut şi se caută să li se pună pumnul în gură. Şi despre faptul că România tolerează aşa ceva, oferind sprijin necondiţionat. Şi e vorba despre solicitarea de a avea acces liber la justiţie, făcută public pe 21 mai la Chişinău.

Când am ieşit 10 000 de oameni în stradă pentru Unire la Bucureşti, v-am cerut o relaţionare directă cu milioanele de români de peste Prut. Nu cu casta conducătoare, care este duplicitară, duală, şi jonglează formidabil între Est şi Vest. Nu v-am cerut protejarea acestor bandiţi, care bat recorduri mondiale în devalizarea economiilor populaţiei.

Astăzi, până nu e prea târziu, domnule Prim-ministru, vă cer să aveţi o atitudine fermă, să-mi apăraţi drepturile de cetăţean al României şi al Uniunii Europene, şi să transmiteţi un mesaj clar la Chişinău.

Altfel, mâine, tovarăşii de acolo o să vă expulzeze pe Domnia voastră!

Cu speranţă,

George Simion”

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews