ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O Moldovă sfâșiată între frică și iluzii - asta văd privind evenimentele din Chișinău.

Iar când privesc spre comentatorii români, de prin studiouri, vorbind despre ce se întâmplă în Republica Moldova, îmi pare rău să o spun, dar dacă aș fi basarabean, mi-ar veni să îi înjur, atât sunt de aroganți și paternaliști.

Dar nu România aceasta arogant-paternalistă, care a încurajat și finanțat o mafie politică "pro-europeană" la Chișinău, care a ignorat interesele românilor din fostul spațiu ex-sovietic, întreținând o mentalitate de "război rece", în raport cu Rusia sau susținând pe naționaliștii ucrainieni în contra intereselor bucovinenilor, care a golit practic Basarabia de români, prin acordarea dublei cetățenii, este vinovată de situația de acum, de dincolo de Prut?
 
Nu românii, care au întreținut iluzia unei imposibile aderări euro-atlantice a Moldovei, au contribuit la sfâșierea aceasta din societatea basarabeană?
Frați moldoveni, singura voastră șansă este să faceți, singuri, prin înțelepciunea voastră, de la zero, o Moldovă frumoasă și românească, între Prut și Nistru, veselă și frumoasă și liniștită.

Noi ne-am vândut sufletele pentru o aderare euro-atlantică care s-a concretizat, cu o bunăstare materială, relativă, dar reală.
Vouă vi se cere să vi-l vindeți în schimbul unor promisiuni pe care nici UE, nici SUA nu au chef să le onoreze. Uitați-vă la sfâșirerea Ucrainei și nu îi urmați pe calea vărsării de sânge....

Sfântul voievod Ștefan cel Mare să vă ocrotească!  De fapt, chiar invit pe toți românii să facem mâine acatistul sfântului voievod pentru sărmana Basarabie.