Scriitorul basarabean Ion Moraru a primit o înaltă distincție din partea Patriarhului Daniel

Scriitorul basarabean Ion Moraru, fost deținut și deportat politic, a primit vineri, 8 martie, ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru mireni din partea Patriarhului Daniel, înmânat de starețul Mănăstirii Putna, la Mîndîc (Republica Moldova), cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani.
Patriarhul Daniel a oferit Ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru mireni scriitorului Ion Moraru din Mîndîc, Basarabia, la împlinirea vârstei de 90 de ani. Distincția și diploma au fost înmânate de către arhimandritul Meschisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, pe 8 martie, la Mîndîc.
Cu același prilej a fost înmânată domnului Ion Moraru o scrisoare de felicitare din partea Președintelui Academiei Române, academicianul Ioan-Aurel Pop.
Starețul Mănăstirii Putna i-a oferit o diplomă pentru contribuția la activitățile Mănăstirii Putna din Anul Centenar 2018.
Asociația Culturală „Conta” i-a acordat diploma „Vrednicie și Credință” pentru opera literară memorialistică de excepție, pentru demnitate și curaj civic, prin președintele asociației, scriitorul Adrian Alui Gheorghe.
Asociația Obștească „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Basarabia i-a oferit scriitorului nonagenar insigna de aur „Ștefan cel Mare și Sfânt”, acordată de președintele asociației, Andrei Batereanu, și de vicepreședintele acesteia, Dumitru Coroi.
Ion Moraru s-a născut în 9 martie 1929 și în 1950, la 21 de ani, a fost arestat de NKVD și a fost închis în pușcării din Chișinău, Odessa, Moscova, Ruzaevka (pe Volga) și în lagărele Dubovka, Maikaduk, Ekibastus, Spassk, Aktas. A fost eliberat în 1956. După căderea comunismului a scris trilogia autobiografică „Pustiirea. Treptele infernului. Fata cu miros de busuioc”, un adevărat imn închinat jertfei românilor din Basarabia pentru a-și apăra identitatea, demnitatea și credința după ocupația sovietică. Cartea a fost publicată în mai multe ediții în Basarabia, iar în România a fost publicată pentru prima dată de Mănăstirea Putna în anul 2018 și reeditată în 2019.
Pe același subiect

Dr. Adrian Cacovean: Unde este zidul la care ne veți împușca?

CALENDARUL MĂRTURISITORILOR - 2023 - Cadoul ActiveNews de Ziua Unirii Principatelor Române - PDF/FOTOGRAFII. La Mulți Ani!

Maia Sandu și Alexander Soros la Davos. PRICELESS!

14 ani de la moartea dubioasă a poetului basarabean Grigore Vieru după ce venea de la o aniversare a lui Mihai Eminescu (14 februarie 1935 - 18 ianuarie 2009). Celor ce vin din urmă – SĂ TREACĂ DÂNȘII PRUTUL !

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

3 mai 1997: 25 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: TRATATUL CU UCRAINA. Cum au fost cedate teritorii ale patriei-mamă la îndemnul lui Silviu Brucan - Bruckner și prin mâna lui Adrian Severin - Skvosnik, nepot al Anei Pauker
Recomandările noastre

Tucker Carlson: Misterul Ștreangului - Ziua în care prietenii lui Jeffrey Epstein (Bill Clinton, Prințul Andrew sau Bill Gates) au răsuflat ușurați - Marea Mușamamizare

Acad. Ilie Bădescu: Era necredinței. Amintirea ca dușmănie

Homosexuali căsătoriți, anchetați după ce ce și-au violat și sodomizat copiii adoptați, în vârstă de 9 și 11 ani, încă de când aveau 6 și 8 ani, după care i-au filmat supuși la perversiuni și i-au oferit ca produs unui cerc de pedofili homosexuali din SUA

Patrafirul României se face preș în fața lui Zelenski
Secțiuni: Basarabia
Persoane: Adrian Alui Gheorghe Andrei Batereanu Dumitru Coroi Ioan Aurel Pop Ion Moraru Melchisedec Velnic (Arhimandrit) Patriarhul Daniel
Locații: Basarabia Mîndîc, Republica Moldova
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)