Ziua Eroilor a fost sărbătorită joi de autoritățile române și dincolo de Prut, prin vizita Secretarului general al M.Ap.N., Codrin-Dumitru Munteanu, la Ministerul Apărării de la Chișinău, precum și prin participarea acestuia la ceremonia de comemorare de la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români de la Țiganca. La cimitirul românesc din raionul Cantemir au fost prezenți și Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, și atașatul militar, colonelul Cristi Ladaniuc.

Secretarul general al Ministerului Apărării Naționale al României, Codrin-Dumitru Munteanu, a efectuat joi o vizită la Ministerul Apărării de la Chișinău, unde a avut o întrevedere cu ministrul moldovean Eugen Sturza, potrivit Radio Chișinău.

Discuțiile s-au axat pe cooperarea dintre instituțiile de apărare ale R.Moldova și României, cooperare atât bilaterală cât și în cadrul organizațiilor internaționale. Eugen Sturza l-a informat pe Codrin-Dumitru Munteanu despre cele mai recente reforme ale sectorului moldovean de Apărare, în ceea ce privește profesionalizarea și transformarea Armatei R.Moldova.

„Ministrul Apărării a apreciat sprijinul constant acordat de România pentru dezvoltarea și modernizarea Armatei Naționale, în special pe segmentul de pregătire a cadrelor militare și civile în instituții de învățământ din România și în cadrul exercițiilor bilaterale și multinaționale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din R.Moldova.

Secretarul general al M.Ap.N., Codrin-Dumitru Munteanu a participat joi și la ceremonia desfășurată cu ocazia Zilei Eroilor la Cimitirul de Onoare al Ostașilor Români de la Țiganca, raionul Cantemir.

La această manifestare au luat parte și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, împreună cu atașatul militar, colonelul Cristi Ladaniuc, relevă Ziarul Național

Potrivit sursei citate, cimitirul din satul Țiganca, raionul Cantemir, a fost inaugurat pe 1 iunie 2006 de către Oficiul Național pentru Cultul Eroilor. În iulie 1941, la capul de pod de la Țiganca au avut loc cele mai sângeroase lupte pentru eliberarea Țării din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mii de ostași români au căzut atunci la datorie în doar câteva zile. Armata Română era la acea dată aliată cu Armata Germană, luptând pe frontul de Est împotriva U.R.S.S., scopul participării române fiind eliberarea județelor de dincolo de Prut și din Nordul Bucovinei, anexate de U.R.S.S. din teritoriul Regatului României ulterior ultimatumului sovietic din 26 iunie 1940.

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce slujeau Patria în forțele armate. În România, la 4 mai 1920 s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie comemorată în fiecare an cu prilejul sărbătorii Înălțării Domnului. La aceeași dată, România îi comemorează și pe soldații străini morți pe teritoriul ei, laolaltă cu cei români.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews