ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Română propovăduiește acel creștinism curat și ortodox în interiorul Europei, a spus părintele Alexandr Volkov, șeful serviciului de presă al Patriarhului Moscovei, într-un interviu acordat jurnalistului Silviu Andrei Vlădăreanu și găzduit de revista Lumea Credinței.

Acesta a mai afirmat că valorile creștine sunt atacate prin intermediul mass-mediei și al internetului, ținta predilectă fiind tinerii.

„Aceasta este o temă foarte dureroasă și complicată, care este foarte actuală mai ales în cazul comunităților integrate foarte profund în Europa, cum este, spre exemplu, România, și mai puțin pentru Rusia, care nu este sub asaltul acestor non-valori care se promovează foarte activ și agresiv în cadrul Europei moderne. În Rusia vedem cum aceste „valori” pseudo-umane ne atacă cu ajutorul mass-media și prin internet și cu precădere pe tineri. Aceasta este o mare provocare pentru Biserica Ortodoxă în general, și pentru comunitățile ortodoxe dintr-o regiune sau alta.
 
În acest sens, Biserica Ortodoxă Română este deplin îndreptățită să-și apere valorile creștine și vedem cum Biserica Ortodoxă Română din interiorul Europei propovăduiește acel creștinism curat și ortodox. Același lucru îl face și Biserica Ortodoxă Rusă. Și noi Îl propovăduim deschis și cu glas tare pe Hristos și valorile Evangheliei. Vedem astăzi cât de mulți oameni vor să scoată Sfânta Evanghelie din viața comunității, să schimbe poruncile cu niște concepte foarte stranii în ceea ce privește ce este bine și ce este rău. Sarcina noastră principală este să Îl mărturisim pe Hristos și să nu ne fie frică. Acesta este și mesajul cu care Preafericitul Chiril a venit în România”, a declarat clericul rus.

În ceea ce privește problema Basarabiei, acolo unde există două Mitropolii - una românească și una rusească -, părintele Volkov a spus că există un dialog între cele două părți pe această temă și în viitorul apropiat se va ajunge la o soluție.

„Există teme pe marginea cărora Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Ortodoxă Română, poartă, într-adevăr, un dialog. Și aici putem aplica aceeași metodă, și cred cu convingere că, la un moment dat, vom ajunge la înțelegere reciprocă, în viitorul apropiat. Faptul că Patriarhul Chiril a venit în România spune mult și prezența Sanctității Sale aici, la București, transmite un mesaj foarte important și în privința acestei teme. Suntem deschiși pentru dialog”, a continuat pr. Alexandr Volkov.
 
Interviul a fost luat în timpul vizitei patriarhului Chiril la București, cu ocazia praznicului Sfântului Dimitrie cel Nou.