ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al președintelui Dodon, Ion Ceban, a reacționat după ce un grup de deputați liberali a decis luni, 26 decembrie, să arboreze drapelul UE la sediul Președinției, pe motiv că anterior acesta era acolo, însă după învestirea noului șef de stat în funcție acesta a fost scos.

„Acum câteva minute a venit un grup de liberali să arboreze drapelul Uniunii Europene pe clădirea președinției. Capitala au făcut-o europeană să înțelegem, la drumuri și în armată e regulă, doar că dispare armamentul, tehnica militară și banii alocați pentru reparații. Educatorii din Capitală nu și-au ridicat salariile, iar copiii sunt otrăviți în instituții educaționale.

Lista poate fi continuată. Au mai rămas să închidă vreo 200 de școli și pot fi siguri că au făcut suficient și pentru țară... Încă o dată la modul cel mai serios. Președintele este garantul Constituției și respectării legislației în ansamblu. Anume de lege se va conduce președintele Republicii Moldova. Or, în acest sens sunt importante prevederile legii cu privire la Drapelul de stat al Republicii Moldova, dar și hotărârile Guvernului în acest sens.

De azi înainte, pe clădirea președinției va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.