ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Produsele agricole turcești sunt înlocuite în magazinele din Rusia cu cele importate din alte țări. De exemplu, strugurii importați din Republica Moldova și Uzbekistan ocupă tot mai multe rafturi din supermarketurile din Rusia, potrivit agora.md.

Jurnaliștii de la gazeta.ru au examinat rafturile magazinelor din Rusia după impunerea embargoului rus la produsele agricole turcești. 

Înainte de Sărbători, fructele și legumele turcești dispar de pe rafturile magazinelor din Federația Rusă. Roșiile importate din Turcia constituie circa jumătate din sortimentul propus spre vânzare, portocalele - o treime, iar mandarinele și strugurii din Turcia sunt aproape de negăsit.

În supermarketuri, din segmentul de prețuri mici și medii, acest produs agricol de cele mai multe ori provine din Republica Moldova și Uzbekistan. Prețul minim la struguri aici este de 130-160 de ruble (38 - 48 lei) pe kilogram. În magazinele cu prețuri medii, strugurii negri din Republica Moldova se vând cu 200 de ruble (60 de lei) pe kilogram.