Un marș al tricolorului, dedicat Unirii Basarabiei cu România de la 1918, are loc duminică la Chișinău.

Sute de oameni, cu drapele în mâini și panglici tricolore, desfășoară un tricolor imens pe bulevardul Ștefan cel Mare din capitala Republicii Moldova. Manifestanții merg în marș din scuarul Academiei de Științe a Moldovei și se deplasează, într-o singură bandă, spre monumentul domnitorului Ștefan cel Mare din Grădina Publică.

Potrivit Radio Chișinău, oamenii scandează „Chișinău și București- două inimi românești”, „Jos hotarul de la Prut”, „Trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească”.

Evenimentul este organizat de Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie”, scrie sursa citată.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews