ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihail și Maria Ungureanu au cea mai numeroasă familie din Republica Moldova. În peste treizeci de ani de căsnicie, aceștia au fost binecuvântați cu nouăsprezece copii: doisprezece băieți și șapte fete. 

Mihail are 60 de ani iar soția sa Maria are 53 de ani și locuiesc în satul Căpriana, raionul Strășeni din Republica Moldova.
 
O echipă de jurnaliști merge în vizită la numeroasa familie și vorbește cu căldură despre experiența avută.

”În casa lor te simți foarte bine, se vede că a fost construit cu dragoste. În casă nu am mai văzut atâta încălțăminte pentru copii, dar chiar și încălțăminte nu e chiar multă, se vede că au mai plecat din copii. Gazdele ne-au așezat la masă, una foarte mare, puțin incomod, doi oameni la o așa masă mare”, scriu aceștia.

Din interviul acordat jurnaliștilor, aflăm că din cei nouăsprezece copii, doisprezece copii au părăsit deja casa părintească, locuind și lucrând peste hotare iar ceilalți șapte sunt liceeni și studenți.

 ”...încăpeam toți (n.r. la o masă), ne înghesuiam, dar încăpeam. În schimb eram toată familia împreună...Acum doi învață la universitate în Chișinău, alți trei la Strășeni, fac liceul. Din nouăsprezece copii, doisprezece deja au plecat peste hotare, trăiesc și muncesc acolo. Ne sună zilnic, avem apeluri din Franța, Spania, Italia și Olanda. S-au căsătorit majoritatea, avem deja opt nepoți”,povestește Mihail Ungureanu, capul familiei, conform site-ului Știri pentru viață.

Întrebat dacă e mai ușor de trăit acum pentru că nu mai trebuie gătit, spălat,făcut curat pentru o armată întreagă, Mihail răspunde:

”Când erau mici, îmi era mai ușor. Nu simțeam eu că e greu. Acum ne trezim cu soția, copii nu sunt acasă… e plictisitor, neobișnuit.”

După spusele lui Mihai, statul nu i-a ajutat foarte mult, dacă nu chiar deloc.

”Doar pe vremea lui Voronin primeam câte 600 de lei pe lună, cum s-a schimbat guvernarea, bani nu am mai văzut. Stați că mi-am amintit, fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță ne-a cadonat odată 2000 de lei”, își amintește Mihail.

În toamnă, fiul lor Ștefan se va căsători iar la nuntă vor veni toți copiii acasă, împreună cu familiile lor. Echipa de jurnaliști subliniază că se vede că celui mai fericit tată din Moldova îi este dor de vremurile când în casă era strâmt, când în casă se auzeau voci de copii.

„Degrabă și ceilalți vor pleca, vom române doar în doi cu Maria... Măcar bine că odată pe an ne strângem toți acasă, toată familia. Atunci în casă devine mai strâmt chiar”, se bucură tatăl.

La final, Mihail Ungureanu a fost întrebat dacă oamenii îl invidiază pentru câți copii are. 

„Ne invidiază, dar nu pentru că avem mulți copii, pentru altceva. Ne invidiază că trăim bine, unii au doi copii și nu sunt în stare să îi crească. Eu când aveam copii mici, aveam 4 vaci, porci, găini, animale am și acum multe. Niciodată nu am umblat cu băutul, copiii trebuiau educați. Devreme am aflat ce înseamnă responsabilitate. Făceam bani cum puteam, lucram pe unde apucam. Mă mândresc că împreună cu Maria am educat așa copii, care nu beau, nu fumează, care au crescut adevărați oameni”, afirmă tatăl numeroasei familii.