ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tinerii Moldovei au marcat, la Căușeni, împlinirea a 76 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când trupele sovietice au ocupat Basarabia. România a cedat Uniunii Sovietice vechile teritorii ale Basarabiei, nordului Bucovinei și Ținutului Herței, locuite de aproximativ 4 milioane de oameni, majoritatea etnici români. Tinerii basarabeni au îngenuncheat la fel ca bucureștenii, în urmă cu șapte decenii. 
 
„Aflându-ne în mijocul campaniei noastre de informare în privința Unirii cu România din 2018, nu am uitat semnificația zilei de 28 iunie pentru neamul nostru. Am ținut un minut de reculegere și am îngenuncheat simbolic, așa cum întreaga națiune a fost îngenuncheată de trupele sovietice la 28 iunie 1940, când au ocupat Basarabia și Nodul Bucovinei.
 
Am făcut acest gest la Căușeni, în fața unui monument dedicat victimelor deportărilor staliniste, care va fi inaugurat la 6 iulie, o altă zi de doliu pentru noi”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei, potrivit deschide.md.