ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu scrie pe Facebook că românii nu pot trăi despărțiți de Prut, după voința lui Stalin și Hitler, „care, prin pactul Ribbentrop-Molotov, au sfâșiat țara", acesta fiind și mesajul transmis la Chișinău, la ședința Partidului Unității Naționale, al cărei președinte de onoare este.

„Azi, am fost la Chișinău pentru a participa la constitutirea organizației de tineret a Partidului Unității Naționale (PUN), al cărui președinte de onoare sunt. Este în politica noului partid unionist atragerea masivă a tinerilor din Republica Moldova, cu sprijinul cărora se poate realiza unirea Republicii Moldova cu România", scrie fostul președinte Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Băsescu declară că unul dintre mesajele de la Chișinău a fost la unitate.

„Unul din mesajele mele a fost că românii nu pot trăi despărțiți de Prut la nesfârșit, după voința lui Stalin și Hitler, care, prin pactul Ribbentrop-Molotov, au sfâșiat țara", precizează Băsescu.

Partidul Unității Naționale (PUN) a fost constituit în februarie 2016 sub denumirea de Partidul "Dreapta” (PD). PUN este un partid politic care promovează idealul unității naționale românești prin reunificarea Republicii Moldova cu România.

La congresul din iunie 2017, fostul șef de stat al României Traian Băsescu a fost ales cu unanimitate de voturi președinte de onoare a formațiunii.