ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Trupe ruseşti de recunoaştere au efectuat exerciţii de luptă în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, militarii ruşi îndeplinind o serie de sarcini tactice şi operative în cadrul unor acţiuni de luptă cu inamici simulaţi, a anunţat Districtul Militar de Vest, citat de portalul rus Sputnik.

Exerciţiile au inclus organizarea unor căutări, observarea şi monitorizarea inamicului simulat, deblocarea unor sisteme de securitate şi penetrarea sub acoperire în instalaţii cruciale în vederea obţinerii de informaţii secrete.

Rusia are aproximativ 1.500 de militari în Transnistria, un teritoriu separatist din Republica Moldova situat la graniţa cu Ucraina. Dintre aceştia, aproximativ 1.400 de militari fac parte din Grupul Operativ de Trupe Rusești din Transnistria, constituit în urmă cu 20 de ani prin reorganizarea fostei Armate a 14-a a URSS.

Alţi 402 militari ruși fac parte din forţa de menținere a păcii, alături de 355 de militari moldoveni, 492 de militari transnistreni şi zece observatori militari din Ucraina. Trupele de minţinerea păcii sunt staţionate în 15 posturi fixe, în locuri-cheie din zona de securitate.

Exerciţiile din Transnistria au avut loc în contextul în care liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat pentru postul rus de televiziune Russia 24 că numirea fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili în funcţia de guvernator al regiunii Odesa, în Ucraina vecină, este privită cu îngrijorare în regiunea separatistă moldoveană.

De asemenea, un post de televiziune al Ministerului rus al Apărării, Zvezda TV, susţine că România ar analiza posibilitatea lansării unei operaţiuni militare în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, iar un expert de la Tiraspol a avertizat că regimul Şevciuc poate mobiliza rapid până la 50.000 de rezervişti

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews