ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr foarte cunoscut în România, dar și peste Prut, Cătălin Josan, a lansat pe facebook un apel disperat pentru conducătorii de la București, dar și pentru mass-media de dincoace de Prut.

Tânărul artist nu înțelege de ce autoritățile de la București susțin "un guvern criminal, și nu poporul care își cere drepturile legale pașnic, deja de un an". Cătălin Josan susține că Guvernul instalat noaptea trecută la Chișinău nu este pro-european.

Atât președintele Iohannis, cât și Guvernul Cioloș au dat mesaje de susținere pentru noul Guvern instalat la Chișinău.

Iată mesajul lui Cătălin Josan:

 

"Să fie clar pentru toată presa românească și oficialii români: guvernul nou-instaurat ilegal (!) și oficializat în cel mai josnic, umilitor și disperat mod, pe furiș, la ora 23.00, este un guvern ANTI-EUROPA, iar protestatarii sunt anti-mafie și atât! Nu manipulați, măcar voi... măcar acum.

Am dat câteva interviuri mai devreme pentru niște posturi TV din România și cineva m-a întrebat din start „Ești pro-rus?”.. Cum, domnule, să crezi așa ceva? Am spus ferm: „Nu, sunt pro-român!” (cum să fiu altfel, dacă sunt chiar român de naționalitate?)

Nu mai încercați să ne puneți etichete geopolitice. Acum se dă o luptă mai presus de geopolitică. E lupta cu un regim toxic, dictatorial, controlat de un proxenet (în sens direct). Asta ca să înțelegeți cât de gravă este situația, că au ajuns pro-românii și pro-rușii (dar și multe alte segmente) să-și consolideze forțele pentru a lupta cu cel mai distructiv regim pe care l-a avut Basarabia în ultimii nici 25 de ani de așa-zisă independență - regimul Plahotniuc.

După ce mizeriile din Parlament au votat mișelește, sfidând legea în mod repetat, guvernul lui Pavel Filip, candidatul propus de PD/Plahotniuc, ascunși sub pretextul că ar fi pro-europeni (aha, și tot ei, „marii pro-europeni", au votat mai devreme împotriva adoptării pachetului de legi din Acordul de Asociere cu UE), am format un cordon viu în fața Parlamentului și nu am permis nimănui să iasă. Poliția era de partea noastră, însă au apărut, la un moment dat, provocatori care au încercat să destabilizeze situația. Eu urlam la fiecare provocator să se liniștească, maică-mea apăra polițiștii, iar soră-mea înșfăca provocatorii de piept și le striga să facă un pas înapoi. Nu știu cum, dar, împreună cu alți protestatari pașnici, dar fermi, am reușit, eventual, să calmăm spiritele, cel puțin în zona noastră. În spate, parlamentarii care au votat guvernul anti-european au fugit ca niște șobolani, huiduiți de protestatari. Întrebarea mea este: cum e să fii urât atât de mult de o țară întreagă? Mercenarii din Parlament au căzut în dizgrația pro-mafiotă, fiind complicii aprofundării crizei politice, și nicidecum nu au contribuit la stabilitatea RM, așa cum se justifică ei. În aceste condiții, anticipatele sunt, pur și simplu, inevitabile.

OFICIALI ROMÂNI, TREZIȚI-VĂ! De ce susțineți un guvern criminal, și nu poporul care își cere drepturile legale pașnic, deja de un an? De ce vă alăturați batjocurii lui Plahotniuc?? De ce?? Cu ce-am greșit?? Și-așa parcă luptăm cu morile de vânt... De ce vă bateți joc și voi? De ce sunteți împotriva poporului pașnic, deșteptat, care s-a săturat să trăiască în mizerie, ajunși la capătul prăpastiei?? Domnule Klaus Iohannis, ca președinte al românilor de pretutindeni, al meu, al românilor basarabeni care luptă pașnic pentru libertate, vă IMPLOR să interveniți și măcar să informați corect partenerii de dezvoltare din UE. Nu uitați de noi, măcar dvs.

Azi, la 10, sunt în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, acolo unde se mobilizează tot poporul deșteptat, indiferent de culoare (geo)politică. Lăsați lucrul, că poimâine s-ar putea să nu-l mai aveți. 

TINERI, UNDE SUNTEȚI?? Ce scuze mai aveți de data asta?? Veniți să ne luăm țara înapoi - ACUM! 

RĂSPÂNDIȚI VESTEA, vă rog, fie că sunteți în Moldova sau România. Presa de pe ambele maluri ale Prutului este, și ea, în mare parte, manipulată. Vedeți postările mele anterioare, unde găsiți surse de informare echidistante", scrie Josan pe facebook.