ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe secretarul general al Aparatului președintelui, Ion Păduraru, în funcția de premier, iar în urma acestei vești, mai multe persoane s-au strâns în fața reședinței președintelui pentru a saluta nominalizarea lui Păduraru drept candidat la postul de premier, în detrimentul oligarhului Vlad Plahotniuc.

Manifestanții strânși în fața reședinței lui Timofti au cântat melodia ”Cântă cucu-n Bucovina”.

„Mulțumesc d-lui Președinte pentru desemnarea mea, sunt onorat. Înțeleg cât de complicat va fi să ajung la o înțelegere cu facțiunile, însă contez pe sprijinul lor. Înțeleg că o parte nu vom participa la negocieri. Dar de mâine vom începe discuțiile”, a spus Păduraru după ce a fost nominalizat.

Anterior, președintele a respins candidatura în funcția de premier a lui Vlad Plahotniuc, candidatul oficial al PDM (Partidul Democrat din Moldova).