ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un steag cu o lungime de 100 de metri a legat cele două maluri ale Prutului, marcând intrarea în Anul Centenarului, informează platforma „Acțiunea 2012”. Oameni din România și Basarabia au desfășurat tricolorul pe podul, în prezent dezafectat,  dintre localitatea vasluiană Fălcii și orașul basarabean Cantemir.

 Într-un singur glas s-a strigat „Unire!” pentru ca mesajul unionist să se facă auzit până la București și Chișinău, potrivit organizatorilor.

„Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianței pentru Centenar.

Manifestanții au sărbătorit Revelionul 2018 la Casa de Cultură din Fălciu, cu spectacol de artificii în aer liber, recitaluri folclorice și o masă tradițională.

Întregul eveniment s-a desfășurat cu sprijnul autorităților din România și Republica Moldova, mai precizează organizatorii.