ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tricolor imens de 100 de metri lungime a fost desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale de membrii Platformei Civice Onoare, Demnitate și Patrie, transmite Romanian Global News.

Evenimentul a avut scopul de a transmite un mesaj autorităților de la Chișinău: că nici o interdicție și nici o expulzare a cetățenilor europeni din Republica Moldova nu va putea opri promovarea valorilor naționale românești și a libertății de a spune lucrurilor pe nume.

Evenimentul a dat startul manifestației din 16 mai, care va comemora 203 ani de la primul rapt al Basarabiei. „Noi, tânăra generație, ne-am săturat de jocurile murdare ale guvernanților, am obosit să fim mințiți și manipulați, nu mai tolerăm abuzurile și nedreptățile din partea lor. De aceea, este menirea noastră să fim uniți, să dăm dovadă de solidaritate și să promovăm adevărul istoric prin desfășurarea unui tricolor imens de 100 metri", a precizat Vlad Bilețchi, președintele Platformei Civice Onoare, Demnitate și Patrie.

Manifestaţia face parte din Campania „Eu aleg Tricolorul", care are scopul de a promova valorile naționale românești și de a îndemna oamenii să fie uniți, solidari și să aleagă simbolul care ne definește ca popor – tricolorul.