Unioniștii din România și Republica Moldova își dau întâlnire la Iași, pe 24 ianuarie, să sărbătorească împreună Ziua Unirii Principatelor Române, a informat, printr-un comunicat de presă, Platforma Acțiunea 2012.

Potrivit sursei citate, steagurile tricolore uriașe, pânzele cu mesaje referitoare la necesitatea reîntregirii naționale și cântecele patriotice vor reprezenta contribuția unioniștilor la marcarea zilei de 24 ianuarie în piața centrală din Iași.

„În fiecare an sărbătorim Unirea Principatelor Române la Iași, locul unde România <<s-a născut>> la 1859, atunci când unionistul Alexandru Ioan Cuza a început să împlinească visul de aur al românilor. Este o ocazie excelentă pentru a ne reîntâlni cu colegii noștri din toată țara, primari care au adoptat Declarații de Unire în 2018, tinerii care au mers în Marșul Centenarului, pe cei care au fost implicați în campania <<1 Milion pentru Unire>>, dar și pe aceia care împărtășesc același ideal și vor să ni se alăture,”, a declarat Ștefan Lupu, vicepreședinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Acțiunea 2012 va sărbători Mica Unire de la ora 10:00, în cadrul manifestațiilor oficiale dedicate evenimentului, din Piața Unirii, și la ora 16:00 va organiza Adunarea Generală, care va avea loc la Primăria Municipiului Iași, sala „Vasile Pogor”.