ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă în politică, unirea Basarabiei cu România încă nu s-a produs, nu același lucru se poate spune și pe plan fotbalistic.

Astfel, pentru prima oară în ultimii zeci de ani, atât echipa națională de fotbal a Republicii Moldova, cât și echipa de tineret sub 21 de ani, vor fi conduse de tehnicieni de dincoace de Prut.

Antrenorul doljean Ștefan Stoica (48 de ani) a fost numit în funcția de selecționer al naționalei "mari" a Moldovei. Acesta îi succede lui Alexandru Curteian. Ștefan Stoica este și tehnicianul echipei Zimbru Chișinău, cu care ocupă prima poziție în campionatul de dincolo de Prut.

Stefan Stoica a mai antrenat echipele Universitatea Craiova, Gloria Buzău, Inter Curtea de Argeș, Farul Constanța, FC Milsami, Veria (Grecia), și a fost secund la Steaua, Omonia Nicosia și Astra Giurgiu.

De asemenea, naționala de tineret sub 21 de ani a Moldovei este sub conducerea lui Dănuț Oprea, instalat în funcție în august acest an.