Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, a făcut o declaraţie interesantă în timpul unui interviu pentru televiziunile ruse, scrie timpul.md.

”Moldovenii sunt români! Noi, ruşii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt români”, ar fi spus liderul partidului naţionalist de la Moscova, conform sursei citate.

 

Declaraţia politicianului rus este destul de surprinzătoare, mai ales pentru filoruşii şi rusofonii din Republica Moldova. De zeci de ani, proruşii din Republica Moldova au încercat să promoveze aşa-numitul "curent moldovenist", al cărui scop declarat este să altereze coeziunea culturală, lingvistică şi spirituală dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, mai scrie timpul.md.

Vladimir Jirinovski este cunoscut ca fiind un naţionalist excentric, un politician care sare din tiparele obişnuite, însă declaraţia sa combate clar teoria ridicolă a moldovenismului, cu care s-a încercat vreme îndelungată îndoctrinarea populaţiei din Basarabia, mai scrie publicaţia basarabeană.

Jirinovshi declara în urmă cu mai bine de un an că Ucraina ar trebuie să cedeze teritoriile străine pe care le-a obţinut de la Polonia, Ungaria şi România.


"Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiţi să-l luăm de la Polonia, pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din acelaşi motiv. Iar pe Bucovina şi Basarabia le-am luat în 1939. Dacă nu era Hitler, nu ne atingeam de aceste pământuri”, a declarat atunci Jirinovschi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews