ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, a făcut o declaraţie interesantă în timpul unui interviu pentru televiziunile ruse, scrie timpul.md.

”Moldovenii sunt români! Noi, ruşii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt români”, ar fi spus liderul partidului naţionalist de la Moscova, conform sursei citate.

 

Declaraţia politicianului rus este destul de surprinzătoare, mai ales pentru filoruşii şi rusofonii din Republica Moldova. De zeci de ani, proruşii din Republica Moldova au încercat să promoveze aşa-numitul "curent moldovenist", al cărui scop declarat este să altereze coeziunea culturală, lingvistică şi spirituală dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, mai scrie timpul.md.

Vladimir Jirinovski este cunoscut ca fiind un naţionalist excentric, un politician care sare din tiparele obişnuite, însă declaraţia sa combate clar teoria ridicolă a moldovenismului, cu care s-a încercat vreme îndelungată îndoctrinarea populaţiei din Basarabia, mai scrie publicaţia basarabeană.

Jirinovshi declara în urmă cu mai bine de un an că Ucraina ar trebuie să cedeze teritoriile străine pe care le-a obţinut de la Polonia, Ungaria şi România.


"Vestul Ucrainei, care face acum cea mai mare gălăgie, am fost nevoiţi să-l luăm de la Polonia, pentru ca armata hitleristă să rămână cât mai departe. Transcarpatia am luat-o de la unguri din acelaşi motiv. Iar pe Bucovina şi Basarabia le-am luat în 1939. Dacă nu era Hitler, nu ne atingeam de aceste pământuri”, a declarat atunci Jirinovschi.