ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a relatat la un post de televiziune de limbă rusă că Traian Băsescu i-a propus să facă unirea. Mai mult, fostul președinte român i-ar fi promis omologului său de atunci de la Chișinău că îl va ajuta să devină noul lider al României unite.

Este pentru prima oară când Vladimir Voronin vorbește despre acest episod, povestit prima oară de Traian Băsescu în 2016. Dar ambii șefi de stat au spus că relația lor s-a stricat după această propunere, de unire a celor două state vorbitoare de limbă română.

„Băsescu, în cabinetul meu, în fața hărții Moldovei, îmi propune asocierea. Mi-a zis: Domnule Voronin, facem unirea și eu contribui ca dumneavoastră să fiți viitorul președinte al României Mari, ai României unite. M-am uitat la el ca un doctor la pacient”, spune Vladimir Voronin, fostul președinte al Republicii Moldova.