ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul  României alocă 12.000.000 Euro pentru glorificarea unui rege maghiar sub a carui domnie românii erau iobagi pe pământurile lor! DOCUMENT MAI JOS

Statul român va aloca această sumă prin PNNR în scopul elogierii regelui maghiar Ladislau, cel sanctificat de Biserica Catolică, pentru promovarea locurilor in care acesta a poposit prin Transilvania!

Așa că pe cinci obiective, biserici catolice și clădiri pe unde și-a odihnit capul Ladislau, statul dă peste 11 milioane euro - fără tva.

Că pe vremea lui, Transilvania era teritoriu ocupat și venea regele să își vadă iobagii români. Ca eu așa îmi amintesc de la școală, că pe vremea aia românii din Transilvania erau iobagi. Sclavi, onor stat român! Sclavi la ei acasă! Voi nu ați făcut școală, mă?! Nu vă cunoașteti istoria neamului?!

Bravo, mă!

Statuile personalităților emblematice, români adevărați NU mai au loc pe teritoriul României și voi ce faceți, mă?! Nu avem voie să punem cruci de lemn eroilor noștri de pe Valea Uzului, în țara noastră, și voi ce faceți, mă?!

Că pare că vreți să scoateți tot ce este simbol național din Transilvania și înlocuiți cu simboluri maghiare. Începeți să ne faceți să credem că în curând ne va trebui pașaport ca să mergem în țara noastră, mă!

O fi sfânt catolic. Bine. Dar avem și noi pe Ștefan Cel Mare și Sfânt! Pentru promovarea lui Ștefan câti bani ați alocat prin PNRR, stimabililor?!

Biserici Ortodoxe, tot de patrimoniu național, stau nerestaurate și neconsolidate. Alte clădiri de patrimoniu sunt lăsate de izbeliște pe tot cuprinsul țării. Și voi dați banii pentru glorificarea cui?!

Ce a făcut Ladislau pentru români ca să merite o investiție de 12 milioane de euro putem să știm și noi?!

Nota Redacției: Un site finanțat de Guvernul Ungariei și un fond al Uniunii Europene prezintă un traseu extins din „bazinul carpatic” dedicat regelui Ladislau. Banii alocați par să se înscrie tronsonului transilvănean al rutei creionate de Budapesta.

DOCUMENT: