ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un caliban aciuat pe la CNSAS și revista 22 sare în ajutorul fostului său coleg de la organul de propagandă al GDS, Vasile Bănescu, pentru a arunca imprecații la adresa ActiveNews.

Mădălin Hodor, un semi-ucrainean de la CNSAS, s-a remarcat în „cariera” lui prin gafe imense ce țin de analfabetism profesional cronic aruncat în misiuni de haită. Redăm doar trei dintre acestea, pentru că n-avem timp de pierdut cu asemenea specimene.

Hodor a inițiat și susținut o campanie de ponegrire a istoricului Ioan Aurel Pop în timpul alegerii lui ca președinte al Academiei, pentru ca în urma acesteia să se descopere că cel mai important element de pe o așa-zisă listă de colaboratori ai Securității, ce fusese ascuns prin obliterarea unei pagini era... vedeta de literatură SF a Humanitas, nimeni altul decât Lucian Boia.

Deconspirat din prostia lui Hodor, Boia a fost silit să admită că a colaborat cu Securitatea pe linie de DIE timp de 16 ani: „Ce era să fac? Nu cred că ar fi fost o idee bună să refuz”, a spus boiangiul lui Liiceanu.

Tot Hodor a afirmat despre victimele reeducării de la Pitești că au fost niște „căcați cu ochi” care, pentru un blid de arpacaș s-au torturat unii pe alții în celule, reînviind exact ”teoria” Securității  NKVD-iste din anii '50, după cum a arătat elevat chiar Marius Oprea.

Același Hodor a dezlănțuit o campanie împotriva Patriarhului Daniel, cu tentă de șantaj, afirmând că ar mai putea exista dosare de colaborator ale lui „Ciobotea” de când avea „nume de cod”, la CNSAS.

Despre această afacere murdară ActiveNews a publicat: Patriarhul României și Președintele Academiei, țintele neo-securiștilor de pripas. CNSAS se dezice de membrul GDS care i-a acuzat și șantajat public pe cei doi lideri. Reacții exclusive de la conducerea CNSAS și Ioan Aurel Pop. RAPORT: Hodor a furat

Mai mult, același Hodor a continuat campania și a susținut cu subiect și predicat, că „1. Da. Patriarhul Daniel a fost turnător la Securitate.”, după cum reproduce cu satisfacție Peter Moscu, alias Petre M. Iancu, pe site-ul Deutsche Welle.

Acum îi sare în apărare lui Bănescu. Nimic anormal. Cin' se-aseamănă, se-adună.

Cu emfaza stupidă care îl caracterizează, calibanul de la CNSAS susține că socrul lui Vasile Bănescu, Silviu Curticeanu, „nu a avut nicio legătură cu vânzarea evreilor și germanilor”. Omul știe, pentru că „s-a ocupat destul de mult” de acest subiect și, nu-i așa, e factotum la CNSAS, îl poate înlocui și pe Constantin Buchet, președintele Consiliului dar și pe portar, ce să mai vorbim de gunoier...

Ignorând voit faptul că noi citam doi autori ai unui studiu publicat de „Adevărul”, în serial, sub titlul de „Apostolii Comunismului”, Hodorcovschi de la CNSAS afrimă cu tupeu de Ferentari că mințim și manipulăm. Să-l lăsăm să vorbească cu cuvintele lui:

Transcriem: „Întâmplarea face să mă fi ocupat destul de mult de subiectul vânzării evreilor și germanilor și nu am dat de numele lui Silviu Curticeanu nicăieri asociat cu aceste operațiuni. Ambele erau coordonate de Securitate și sub îndrumarea directă a lui Nicolae Ceaușescu, nu de Silviu Curticeanu. Daca jurnaliștii de la ActiveNews au astfel de documente sau surse sunt foarte curios sa le facă publice.

Altfel, cred că mint și manipulează. Silviu Curticeanu nu a avut nicio legătură cu vânzarea evreilor și germanilor, o fi având alte păcate. Ăsta nu.”

Și încheie haștagist cu „#MaiUsorCuMinciunaPeScari”.

Uite cine vorbește!

Îi vom face pe plac, pentru că, se vede treaba, azvârlind cu haștagul de mai sus pe Facebook a rămas cu manipularea în mână.

Prezentăm mai jos documentul la care se face referire, în transcriere și în facsimul după lucrarea în care a apărut, cu mențiunea că Editura Polirom încă nu ne-a edificat dacă soția dlui Bănescu de la Patriarhie, fosta directoare demisă a Colegiului german Goethe din București, este aceeași cu traducătoarea unor volume ale editurii apropiate Familiei Moscovici, pentru a putea corecta sau nu articolul pentru care a sărit Hodor (și nu numai el). Vom reveni. „Dovada-dovada”:

 

235

 

1983 ianuarie 25 – Notă aprobată de Cancelaria C.C. al P.C.R. referitoare la necesitatea renegocierii convențiilor confidențiale încheiate între partea română și R.F.Germania, respectiv Israel


PARTIDUL COMUNIST ROMÂN

COMITETUL CENTRAL

CANCELARIA

    Nr. H. 257                                                                          25 ianuarie 1983

Tovarășului

GEORGE HOMOȘTEAN

 

 

Vă comunicăm că a fost aprobată nota alăturată, cuprinzând taxele în valută care urmează să se restituie de cetățenii români cărora li s-a aprobat stabilirea definitivă în străinătate.

CANCELARIA C.C. AL P.C.R.,

/ss/ Silviu Curticeanu

 

Notă

 

Ca urmare a promulgării Decretului 402/82, a apărut necesitatea renegocierii condițiilor cuprinse în Convențiile confidențiale încheiate cu R.F.G. și Israelul, în problema plecărilor definitive a cetățenilor români de naționalitate germană și a evreilor în cele două țări.

În scopul de mai sus, s-a purtat câte o rundă de negocieri atât cu partea vest-germană, cât și cu cea israeliană.

Cu acest prilej au fost efectuate decontările finale referitoare la situația plecărilor definitive în Israel și decontări provizorii privind situația plecărilor definitive în R.F.G. pe perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 1982, cazuri care nu s-au încadrat în prevederile Decretului 402/82.

În cadrul tratativelor purtate cu reprezentanții celor două părți, privind renegocierea condițiilor cuprinse în Convențiile confidențiale, în baza prevederilor Decretului 402/82, au rezultat următoarele aspecte:

1.                              Ambele părți și-au exprimat hotărârea lor fermă de a nu modifica cu nimic condițiile prevăzute în Convențiile confidențiale, până la expirarea acestora, respectiv 31 decembrie 1982 pentru Israel, și 30 iunie 1983, pentru R.F.G.

2.                              Cel două părți au respins ideea calculării sumelor ce urmează a fi plătite, diferențiat pe categoriile prevăzute în anexa la decretul 402/82 cerând să se aplice criteriile existente în actualele convenții, respectiv:

-         o singură categorie – un număr de persoane plecate – indiferent de studii pentru R.F.G.;

-         trei categorii (cu studii superioare, până la 60 de ani; cu studii medii și studenți; restul persoanelor ce nu se încadrează în primele două categorii) pentru Israel.

Argumentul principal invocat de cele două părți este faptul că nu dispun de aparatul necesar pentru a putea accepta calculul pe diferitele categorii de studii prevăzute de Decretul 402/82.

3.                              Atât R.F.G. cât și Israelul acceptă ideea unei majorări a sumelor ce se plătesc în prezent, considerându-le ca fiind motivate de creșterea costului vieții și a inflației.

Față de cele raportate și în vederea asigurării aplicării prevederilor Decretului 402/82 și recuperării integrale a sumelor datorate pentru rambursarea cheltuielilor de școlarizare de către persoanele ce se stabilesc definitiv în cele două țări, propunem să se aprobe:

1.                              Continuarea negocierilor confidențiale cu R.F.G. și Israelul în scopul perfecționării unor noi convenții care să respecte prevederile Decretului 402/82.

2.                              Acceptarea la tratativele cu R.F.G. a unui număr mediu anual de plecări de 13.000 persoane și 2.000 de persoane în cadrul negocierilor cu Israelul.

3.                              Aplicarea în Convenția cu R.F.G. a unei sume unice pe persoană plecată, sumă care să reprezinte media ponderată rezultată din calcularea sumelor ce s-ar fi încasat prin aplicarea Decretului 402/82 la persoanele ce au plecat efectiv în perioada 1981-1982.

4.                              Adoptarea în Convenția confidențială cu Israelul a unui număr de trei categorii de sume care să fie percepute în funcție de nivelul de pregătire al persoanelor plecate.

Prin aplicarea unui astfel de sistem de decontare, se asigură atât încasări la nivelul prevederilor Decretului 402/82 cât și posibilitatea avansării în negocierile purtate cu cele două părți pentru încheierea Convențiilor confidențiale.

Față de cele raportate, vă rugăm să fiți de acord ca, în tratativele separate și confidențiale cu cele două părți, să se folosească următoarele cifre:

-         pentru R.F.G. – 4.500 dolari de persoană și un nivel de 13.000 de persoane plecate anual.

-         pentru Israel – un nivel de 2.000 de persoane plecate anual și în următoarele categorii de sume:

-         Categoria A - cu studii superioare, până la 60 ani …….19.000 $

-         Categoria B – cu studii medii și studenți……………….4.000 $

-         Categoria C – restul persoanelor

ce nu se încadrează în Decretul 402/82………………..1.000 $

 

  • A.C.N.S.A.S., fond S.I.E., dosar nr. 52.873, vol. 2, f. 4-7

Documentul se regăsește la paginile 382 - 384 ale lucrării „Acțiunea «Recuperarea». Securitatea și emigrarea germanilor din România (1962-1989)”, editori - istoricii și cercetătorii CNSAS Florica Dobre, Florian Banu, Luminița Banu și Laura Stancu, volum masiv, înțesat de documente (944 de pagini) și publicat chiar de CNSAS, locul de învârteală al calibanului Medelin Hodor, în 2011 (!), la Editura Enciclopedică.

Calibane, pune mâna pe carte!

Facsimil: 

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews