ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Documente „confidențiale” transmise de BioNTech Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) dezvăluie zeci de mii de evenimente adverse grave și mii de decese în rândul persoanelor (printre care un număr mare de copii și tineri) care au primit vaccinul Pfizer-BioNTech ARNm anti-COVID-19, într-o perioadă în care producătorii de vaccinuri au insistat că nu au constatat „semnale de alarmă privind siguranța”. 

Documentele eliberate de BioNTech către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) dezvăluie zeci de mii de evenimente adverse grave și mii de decese în rândul persoanelor care au primit vaccinul ARNm Pfizer-BioNTech anti- COVID-19, relatează childrenshealthdefense.org, care prezintă documentele. 

Documentele, datate 19 decembrie 2021 și marcate „confidențial”, arată că, în mod cumulativ, în timpul studiilor clinice și în perioada post-comercializare, până la 18 iunie 2022, au fost înregistrate un total de 4.964.106 evenimente adverse. Documentele includ o anexă cu detalii suplimentare privitoare la specificul evenimentelor adverse identificate.

Printre copiii sub 17 ani, au fost raportate 189 de decese și mii de evenimente adverse grave.

Documentele prezintă date colectate între 19 decembrie 2021 și 18 iunie 2022 („perioada PSUR #3”), pe lângă datele cumulate privind evenimentele adverse și decesele care au avut loc în rândul celor care au primit vaccinul în timpul studiilor clinice și în timpul perioadei post-comercializare, începând din decembrie 2020 până la 18 iunie 2022.

În acest interval de timp, Pfizer-BioNTech a spus că nu a identificat aproape niciun semnal de alarmă privind siguranța și a susținut că vaccinul și-a demonstrat „eficacitate” de peste 91%.

Analizând documentele, Brian Hooker, Ph.D., P.E., director principal de știință și cercetare pentru Children’s Health Defence, a declarat pentru The Defender:

„Aceste rapoarte de evenimente adverse sunt «cu totul neobișnuite», cu rapoarte de miocardită de peste 10.000 și rapoartele de pericardită de peste 9.000. Din punct de vedere istoric, știm că aceasta ar fi o substabilire a cifrelor reale. Este criminal ca EMA să mențină acest vaccin pe piață.”

Potrivit unei analize a comentatorului și autorului Daniel Horowitz, procentul de evenimente adverse clasificate drept grave a fost „cu mult peste standardul pentru semnalele de siguranță, de obicei fixat la 15%”, iar femeile au raportat evenimente adverse cu o rată de trei ori mai mare decât bărbații.

60% din cazuri au fost raportate fie cu „rezultat necunoscut”, fie „nerecuperat”, sugerând că multe dintre vătămări „nu au fost tranzitorii”, a spus Horowitz.

Cel mai mare număr de cazuri a avut loc în grupa de vârstă 31-50 de ani, dintre care 92% nu au avut comorbidități, ceea ce face foarte probabil ca vaccinul să fie cel care provoacă „vătămări atât de răspândite și bruște”.

Au existat 3.280 de decese în rândul primitorilor de vaccin în perioada cumulată combinată, inclusiv în timpul studiilor clinice și după punerea pe piață, până la 18 iulie 2022.

Potrivit lui Horowitz, documentele „demonstrează că Pfizer a știut de la început despre un nivel revoltător de vătămări”, dar a continuat să-și distribuie vaccinul împotriva COVID-19.

Documentele nu fac parte din eliberarea în desfășurare, hotărâtă de instanță, a așa-numitelor „documente Pfizer” în SUA, dar, potrivit lui Horowitz, sunt documente de farmacovigilență solicitate de EMA, autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE.

Documentele au fost puse la dispoziția unui blog de știință și politică din Austria, TKP, în urma „unei solicitări FOIA [Legea privind libertatea de informare] din partea unui cititor anonim”. Ulterior, au fost publicate pe 4 martie. Cu toate acestea, odată publicate, nicio instituție media europeană în limba engleză nu pare să fi raportat despre ele.

Mii de evenimente adverse grave la copii și decese

Documentul principal Pfizer-BioNTech a dezvăluit 9.605 de evenimente adverse (3.735 grave) în timpul PSUR #3 și 25 de cazuri în timpul studiilor clinice în rândul copiilor cu vârsta de 11 ani și mai mici. Acestea au inclus 20 de decese, la copii de până la 5 ani.

Printre cauzele acestor decese au fost dispnee, stop cardiac, stop cardio-respirator, pirexie și miocardită, deși „toate evenimentele au fost evaluate ca fiind fără legătură” cu vaccinul.

Într-un exemplu menționat în document, un băiat de 11 ani a murit de insuficiență respiratorie acută la două zile după prima doză de vaccin. Într-un alt caz, o fetiță de 6 ani a murit la șapte zile după doza inițială în urma unor complicații care au inclus insuficiență renală, epilepsie, apnee, convulsii și „moarte subită”.

Documentul menționează un alt caz, cel al unui băiețel de 6 ani ale cărui cauze de deces enumerate sunt miocardita, stopul cardio-respirator și COVID-19. A murit la șapte zile după prima doză de vaccin și, deși rezultatele autopsiei erau „în așteptare”, „raportorul a concluzionat că decesul «nu a avut nicio legătură» cu administrarea BNT162b2 [vaccinul Pfizer-BioNTech] și a survenit din cauze naturale.”

Pentru copiii cu vârsta între 12 și 17 ani, documentul a menționat 21.945 de evenimente adverse (19.558 grave) în perioada de după punerea pe piață și 15 cazuri în timpul studiilor clinice. Au fost înregistrate un total de 169 de decese, cu cauze enumerate incluzând dispnee, febră, stop cardiac, miocardită, insuficiență cardiacăure, convulsii și șoc.

Cu toate acestea, documentul afirmă că „nu au fost identificate noi informații semnificative privind siguranța pe baza analizei cazurilor raportate în populația pediatrică generală”.

„Fără semnale de alarmă privind siguranță” în ciuda deceselor, a vătămării femeilor însărcinate și a nou-născuților

De asemenea, femeile însărcinate și care alăptează au fost semnificativ afectate. Au existat 3.642 de evenimente adverse post-autorizare și 697 de evenimente adverse în studiile clinice în această populație, inclusiv avort spontan, moarte fetală, hemoragie postpartum, separarea prematură a placentei, travaliu sau naștere prematură, născuți vii cu anomalii congenitale și născuți morti.

Cu toate acestea, documentele afirmă din nou: „Nu au existat semnale de siguranță privind utilizarea la femeile însărcinate/ care alăptează care au apărut din revizuirea acestor cazuri sau din literatura medicală”, în ciuda a două admiteri cheie în altă parte a documentației.

Într-un caz, documentul a afirmat: „Profilul de siguranță al vaccinului la femeile însărcinate și/sau care alăptează nu a fost studiat în studiul clinic pivot, iar studiul clinic matern a fost încheiat devreme din cauza dificultăților de recrutare a participanților”.

Și într-un alt caz, Pfizer-BioNTech a identificat următoarele date drept „informații lipsă”:

„Utilizare în sarcină și în timpul alăptării; utilizare la pacienții imunocompromiși; utilizare la pacienții fragili cu comorbidități... utilizare la pacienții cu tulburări autoimune sau inflamatorii; interacțiunea cu alte vaccinuri; date de siguranță pe termen lung.”

Pfizer-BioNTech a declarat „angajamentul” de a urmări „rezultatele privind sarcina, în studiile clinice”.

Decese cauzate de miocardită și pericardită în rândul copiilor și adulților tineri

O discrepanță notabilă apare în ceea ce privește cazurile raportate de miocardită în studiile clinice în comparație cu perioada de după punerea pe piață – un caz de miocardită (0,15% din toate cazurile) este menționat pentru perioada studiului clinic, în timp ce 5.422 de cazuri (1,1% din totalul cazurilor) și 5.458 de evenimente grave au fost raportate în perioada PSUR #3.

Dintre acestea, 87 de cazuri au fost fatale și 1.608 au fost listate ca „nerezolvate”. În rândul copiilor și adulților tineri, au fost raportate 48 de cazuri pentru cei cu vârste între 5 și 11 ani (două decese), 366 în rândul tinerilor de 12-15 ani (trei decese), 345 în rândul tinerilor de 16-17 ani și 968 în rândul 18-24 de ani (patru decese).

Într-un caz, o fetiță de 11 ani a dezvoltat miocardită la două zile după prima doză și ulterior a murit, cauzele decesului enumerate fiind miocardită, insuficiență respiratorie, insuficiență cardiacă acută și stop cardio-respirator.

Separat, un băiat de 13 ani a dezvoltat miocardită la cinci zile după a doua doză, iar ulterior a murit de miocardită, stop cardiac, sindromul disfuncției multiple de organe, tahicardie ventriculară și insuficiență renală.

O fată de 13 ani fără antecedente medicale a dezvoltat miocardită la șase zile după prima doză și, de asemenea, mai târziu a murit.

În cazul unui tânăr de 19 ani care a dezvoltat miocardită la trei zile după a treia doză și care în cele din urmă a murit, o autopsie „a evidențiat necroză extinsă a miocardului ventricularului stâng (necroză miocardică); miocardită/miocardită fulminantă.”

Iar un tânăr de 26 de ani care a primit și vaccinul antigripal a dezvoltat miocardită la patru zile după a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech anti-COVID-19 și, ulterior, a murit. Cauzele menționate ale decesului au inclus miocardită, aritmie, inflamație și disfuncția ventriculară stângă. Rezultatele autopsiei „au arătat miocardită”.

În mod similar, deși nu au fost înregistrate cazuri de pericardită în timpul studiului clinic, 4.156 au fost înregistrate în perioada PSUR #3, inclusiv 4.164 de evenimente adverse grave și 19 decese. Acestea au inclus 30 de cazuri în rândul copiilor de 5-11 ani, 118 cazuri în rândul tinerilor de 12-15 ani, 106 cazuri în rândul tinerilor de 16-17 ani, 479 de cazuri la tinerii de 18-24 de ani (și un deces) și 417 cazuri în rândul tinerilor de 25-29 de ani, inclusiv un deces.

Într-un exemplu, un bărbat de 22 de ani a dezvoltat pericardită la 31 de zile după a doua doză și a murit în cele din urmă din cauza pericarditei și din alte cauze, inclusiv sindromul disfuncției multiple de organe, masa pericardică, revărsatul pericardic, mezoteliom pericardic malign și insuficiență ventriculară dreaptă.

Au fost înregistrate numeroase alte evenimente adverse de natură cardiovasculară, totalizând 32.712 cazuri în perioada PSUR #3 (496 fatale) și 27 în timpul studiilor clinice (două fatale, fără ca niciunul dintre evenimentele enumerate să fie menționate ca „legate” de vaccinare).

Cauzele de deces din această categorie includ aritmia, insuficiența cardiacă și insuficiența cardiacă acută, șocul cardiogen, boala coronariană, sindromul tahicardiei ortostatice posturale (POTS) și tahicardia.

Cu toate acestea, „Nu au fost identificate noi informații semnificative privind siguranța”.

Multe evenimente adverse „foarte severe și foarte rare” au fost identificate

Documentul confidențial Pfizer de 393 de pagini arată că Pfizer a observat peste 10.000 de categorii de diagnostice, multe „foarte severe și foarte rare”, a scris Horowitz.

Acestea includ 73.542 de cazuri de 264 de categorii de tulburări vasculare în urma vaccinării, dintre care multe „sunt afecțiuni rare”, sute de categorii de tulburări ale sistemului nervos, însumând 696.508 cazuri și 61.518 evenimente adverse din peste 100 de categorii de afecțiuni oculare, „ceea ce este neobișnuit în cazul unor leziuni cauzate de vaccinare”, potrivit lui Horowitz.

În plus, „au existat peste 47.000 de afecțiuni ale urechii, inclusiv aproape 16.000 de cazuri de tinitus”, „aproximativ 225.000 de cazuri de afecțiuni ale pielii și țesutului”, „aproximativ 190.000 de cazuri de tulburări respiratorii” și „peste 178.000 de cazuri de tulburări de reproducere sau ale sânilor, inclusiv tulburări la care nu ne-am aștepta, cum ar fi 506 cazuri de disfuncție erectilă.”

„Peste 100.000 de afecțiuni de natură sanguină și limfatică, în cazul cărora existând o literatură bogată de specialitate care le leagă de proteina Spike”, precum și „aproape 127.000 de tulburări cardiace, care acoperă aproximativ 270 de categorii de leziuni cardiace, inclusiv multe tulburări rare, pe lângă miocardită.”

Au fost, de asemenea, „3.711 cazuri de tumori – benigne și maligne” și „au fost observate peste 77.000 de tulburări psihice”.

„Ceea ce este atât de șocant este că există sute de tulburări neurologice foarte rare care reflectă probleme atât de grave din punct de vedere sistemic cu privire la vaccinuri, o realitate care în mod clar nu a preocupat nici producătorii, nici autoritățile de reglementare”, a scris Horowitz, făcând referire la 68 de cazuri enumerate cu un diagnostic rar, de polineuropatie demielinizantă inflamatorie cronică

Într-un alt exemplu, Pharma Files a identificat 3.092 de cazuri de neoplasm, menționând că „neoplasmele maligne înseamnă cancer”.

Pfizer-BioNTech în general nu a identificat „semnale privind siguranța” în ciuda miilor de morți

Au fost înregistrate numeroase decese și evenimente adverse grave referitoare la o serie largă de alte afecțiuni:

- Accident vascular cerebral: 3.091 de cazuri și 3.532 de evenimente adverse grave în timpul PSUR #3, inclusiv 314 decese și 19 cazuri în timpul studiului clinic (un deces).
Documentul menționează: „Tromboza sinusului venos cerebral... și accidentul cerebral/accidentul vascular cerebral au fost evaluate ca semnale în timpul perioadei de raportare și nu s-a stabilit ca fiind riscuri asociate în mod cauzal cu vaccinul... Nu au apărut semnale suplimentare de siguranță... pe baza analizei acestor cazuri.”

- Afecțiuni respiratorii: 2.199 de cazuri și 1.873 de evenimente adverse grave în timpul PSUR #3, inclusiv 363 de decese și 33 de cazuri în timpul studiului clinic (patru decese). Evenimentele adverse grave au inclus stop cardio-respirator, pneumonie, insuficiență respiratorie, insuficiență respiratorie acută, hipoxie și sindrom de detresă respiratorie acută. Cu toate acestea, „Nu au apărut semnale de siguranță pe baza analizei acestor cazuri”.

- Paralizia Bell: 733 de cazuri au fost raportate în timpul PSUR #3, în plus față de 1.428 de cazuri de paralizie facială. Șase cazuri au fost fatale, toate victimele având peste 60 de ani. Un caz suplimentar de paralizie Bell, la o femeie de 75 de ani din SUA, a fost înregistrat în studiul clinic, dar s-a considerat „fără legătură” cu vaccinarea. Din nou, „Nu au fost identificate noi informații semnificative privind siguranța.”

- Tulburări neurologice: 5.111 cazuri și 4.973 de evenimente adverse grave în timpul PSUR #3, inclusiv 67 de decese și 15 cazuri în timpul studiului clinic. Încă o dată, „Nu au apărut semnale privind siguranța pe baza analizei acestor cazuri”.

- Evenimente adverse mediate imun/autoimune: 11.726 de cazuri și 8.445 de evenimente adverse grave în timpul PSUR #3, inclusiv 133 de decese și 19 cazuri în timpul studiului clinic.
Evenimentele adverse grave au inclus trombocitopenie, boală pulmonară interstițială, hemoragie cerebrală, encefalită, sindrom de disfuncție multiplă de organe, insuficiență renală, pneumonie și embolie pulmonară. Cu toate acestea, „Nu au apărut semnale noi privind siguranța”.

- Sindrom inflamator multisistem: 207 cazuri și 210 evenimente adverse grave în timpul PSUR #3, inclusiv 56 de decese, dintre care 35 implicând vârstnici. În plus, au fost raportate 38 de cazuri la copii. Cu toate acestea, „Nu au apărut semnale noi privind siguranța pe baza unei analize a acestor cazuri [sau] a literaturii”.

Pfizer-BioNTech a declarat un „angajament” pentru „monitorizarea îndeaproape a sindromului inflamator multisistem https://www.cdc.gov/mis/index.html la copii și la adulți … și raportarea cazurilor noi”.

- Evenimente adverse de tromboembolie: 6102 cazuri și 6724 evenimente adverse grave în timpul PSUR #3, inclusiv 265 decese și 17 cazuri în timpul studiului clinic (un deces). Evenimentele adverse grave au inclus embolie pulmonară, tromboză și tromboză venoasă profundă. Din nou, „Nu au apărut semnale privind siguranța pe baza analizei acestor cazuri”.

În altă parte în document, a fost menționat cazul unui tânăr de 14 ani care a murit din cauza unei umflături periferice după ce a primit vaccinul anti-COVID-19, fără a se oferi detalii suplimentare.

Într-un alt exemplu, un bărbat de 67 de ani „cu antecedente de diabet și purpură trombocitopenică idiopatică” a suferit disconfort toracic și gastro-intestinal la mai puțin de 30 de minute după ce a primit a treia doză de vaccin. S-a stabilit un diagnostic de anafilaxie, în timp ce o electrocardiogramă a arătat „semne ale unui infarct miocardic”. Ulterior, a suferit un stop cardiac și a murit la 12 zile după vaccinare.

Mai mult, au mai fost înregistrate 204 decese (și 24.077 de cazuri) legate de eșecul vaccinării, 81 de decese în urma „stresulului de vaccinare”, 24 de decese (și 1.402 cazuri) legate de eșec suspectat al vaccinării, două morți din cauza glomerulonefritei și a sindromului nefrotic, două decese (1.326 de cazuri) legate de „erori de medicație” și 166 de decese din cauza „altor” evenimente adverse - în principal pirexie.

Horowitz susține că documentele „demonstrează că Pfizer a știut de la început despre un nivel revoltător de vătămări”, dar a continuat să-și distribuie vaccinurile anti-COVID-19.

La începutul acestei luni, BioNTech a fost dată în judecată în Germania de către o femeie care susține că a fost afectată de vătămări cauzate de vaccinul Pfizer-BioNTech anti-COVID-19. În procesul cere cel puțin 150.000 de euro ca daune pentru vătămare corporală și despăgubiri nespecificate pentru daune materiale.