ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un articol postat pe siteul Brownstone Institute, jurnalistul Robert Kogon prezintă dovezi – dintr-o prezentare recentă despre vaccinarea ARNm la Parlamentul European, dar și din cartea „The Vaccine”, scrisă de CEO-ul BioNTech și soția lui – care arată că este o minciună ideea că „ARNm rămâne în braț”. Redăm mai jos articolul său tradus:

Pagina de informații a CDC despre vaccinurile Covid-19 conține următoarele puncte despre „Cum funcționează vaccinurile ARNm anti-COVID-19”:

În primul rând, vaccinurile ARNm COVID-19 sunt administrate în mușchiul brațului superior sau al coapsei superioare, în funcție de vârsta celor care se vaccinează.

După vaccinare, ARNm va intra în celulele musculare. Odată intrate, ei folosesc mașinăriile celulelor pentru a produce o parte inofensivă din ceea ce se numește proteina Spike... După ce bucata de proteină este creată, celulele noastre descompun ARNm și îl îndepărtează.

Cu alte cuvinte, așa cum ni s-a spus mult timp, „acesta” – ARNm – „rămâne în braț”. Apoi, după ce a instruit celulele musculare să producă proteina Spike, este eliminat.

Dar priviți imaginea de mai jos, dintr-o prezentare recentă despre vaccinarea ARNm la Parlamentul European. Imaginea a fost postată pe Twitter de Virginie Joron, un deputat francez al Parlamentului. Vorbitoarea nu este mai puțin o autoritate: Özlem Türeci, directorul medical al BioNTech, compania germană de biotehnologie care a dezvoltat ceea ce a ajuns să fie cunoscut de cea mai mare parte a lumii drept vaccinul „Pfizer” împotriva Covid-19.


Analizați mai atent slide-ul lui Türeci, care prezintă o poveste foarte diferită față de cea pe care CDC a spus-o americanilor în ultimii doi ani.


Departe de a „rămâne în braț” și de a pătrunde în celulele musculare la locul injectării, locul injectării este doar punctul de plecare într-o călătorie care va duce ARNm în ganglionii limfatici. Subtitlul diapozitivului este „Ducerea ARNm în celulele potrivite la locurile potrivite”. Deltoidul nu este locul potrivit; ganglionii limfatici sunt.

Odată ajuns în ganglionii limfatici, un anumit tip de celulă, celulele dendritice, ar trebui să producă proteina Spike: aici este descrisă în mod plastic drept „infractorul căutat”, care va ajuta sistemul imunitar să identifice virusul SARS-CoV-2 în cazul expunerii ulterioare.

Un pasaj din The Vaccine, cartea pe care Türeci și soțul ei, CEO-ul BioNTech, Ugur Sahin, au scris-o, împreună cu jurnalistul Joe Miller, explică de ce platforma BioNTech vizează în mod special ganglionii limfatici:

Ceea ce a aflat Ugur a fost că locul în care un vaccin își livrează «infractorul căutat» contează cu adevărat. Aceasta fiindcă, după cum și-a dat seama mai târziu echipa cuplului din Mainz, nu toate celulele dendritice... au fost create egale. Cele aflate în ganglionii limfatici - dintre care splina este cea mai mare - sunt deosebit de abili în captarea ARNm și în a se asigura că instrucțiunile pe care le transportă acesta sunt respectate. Aceste organe în formă de fasole, care se găsesc sub axile, în zona inghinală și în alte «avanposturi» din organism, sunt centrele de informare ale sistemului imunitar. (pag. 98)

Într-adevăr, Sahin și Türeci au fost atât de hotărâți să introducă ARNm-ul în ganglionii limfatici încât au injectat o formă anterioară de ARNm direct în ganglionii limfatici din zona inghinală ai unui pacient (p. 104).

Inutil să spun că o astfel de abordare nu ar fi obținut acceptarea largă a vaccinului! Din acest motiv, cuplul, așa cum se explică în cartea lor, a trebuit să împacheteze ARNm în nanoparticule lipidice, pentru a se asigura că ARNm administrat prin injecție intramusculară va fi totuși distribuit în întreg corpul și, astfel, va ajunge în ganglionii limfatici.

Aceasta înseamnă că biodistribuția raspândită a ARNm, informație care a ieșit la iveală după lansarea vaccinului, nu a fost niciodată o eroare. Este o caracteristică a tehnologiei ARNm BioNTech. După ce a provocat un răspuns imun prin injectarea în zona inghinală, se menționează că Sahin s-a întrebat chiar: „Cât de substanțial ar fi răspunsul imunitar dacă vaccinul ar pătrunde în toate țesuturile limfatice din organism și ar recruta toate DC [celulele dendritice] rezidente pentru a le pune în acțiune?” (pag. 105)

Așadar, de ce CDC a mințit cu privire la acest lucru în ultimii doi ani și a insistat că ARNm „rămâne în braț?” Ei bine, răspunsul evident este fiindcă ideea ca ARNm ar rămâne la locul injectării este una liniștitoare, deoarece, altminteri, ne-am putea teme de apariția de efecte adverse sistemice exact de genul celor care au apărut după lansare.

Mai mult decât atât, de remarcat este și faptul că, în dezvoltarea vaccinului său, așa cum am discutat în articolul meu anterior aici https://brownstone.org/articles/biontech-brazenly-dodged-safety-testing/, BioNTech a omis pur și simplu așa-numitele studii farmacologice de siguranță al căror scop este tocmai testarea unui vaccin candidat pentru potențiale efecte adverse sistemice – iar autoritățile de reglementare, inclusiv FDA, au lăsat compania să facă [această omisiune].