ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Condamnat la pușcărie în regimul Traian Băsescu, Gigi Becali, care a învins statul român la CEDO, face acuzații incendiare. Omul de afaceri spune că nu șeful statului decidea cine merge la pușcărie, însă el aproba lista. 

Cei de la SRI erau cei care o întocmeau, potrivit lui Becali, care spune că are informațiile chiar de la un ofițer din cadrul serviciului.

„La un moment dat, MM Stoica s-a dus la Cotroceni ca sa vorbeasca de gratierea mea. Oanaca a spus atunci: A zis dl presedinte sa nu mai veniti ca si lui ii e frica de EI. Nu stiu cine sunt EI”, a afirmat Becali, potrivit stiripesurse.ro.  

El a spus ca are sa-i reproseze doua lucruri fostului sef al statului.

"Ce pot sa ii reprosez eu sunt doua lucruri: 1) Cand am plecat la puscarie, a venit un consilier de-al lui si a spus: Sa nu vorbesti nimic, pana in Craciun vei avea gratiera si nu mi-a dat-o. 2) Cand familia mea suferea, el spunea razand: Rahova, Jilava. Adica batjocorea", a dezvăluit omul de afaceri.

George Becali a mai spus si ca stia ca gratierea sa se afla pe biroul lui Traian Basescu.

„Tin minte cu el distractia de la Golden Blitz, cand am batut Valencia cu 4-3 si era mandru ca o echipa romaneasca se califica in optimile de finala ale Cupei UEFA... Despre blonde, brunete si roscate eu nu stiu.

Am facut investigatii. Am vorbit cu un general SRI. Mi-a spus: S-a facut un comandament pentru curatarea Romaniei. S-a facut lista aia. Basescu a confirmat”, a mai spus Becali la Realitatea TV.