ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tucker Carlson a realizat recent un interviu cu Mike Benz, fost secretar adjunct pentru Comunicații și informații internaționale din cadrul Departamentului de Stat al SUA, care a făcut dezvăluiri explozive. Interviul a fost preluat și de Dr. Robert Malone, care recomandă interviul celor care doresc să înțeleagă cum a avut loc sfârșitul democrației în Statele Unite și Uniunea Europeană. 

„Este plin de revelații. Statul securității naționale este principalul motor al cenzurii și interferențelor electorale în Statele Unite. «Ceea ce descriu este guvernarea militară. Este răsturnarea democrației», a spus Mike Benz. Ceea ce descrie Mike Benz este practic o lovitură de stat tăcută din partea armatei americane și a statului subteran. O altă «teorie a conspirației» se dovedește acum realitate”, a scris Dr. Malone.

Mike Benz, specializat în chestiuni ținând de comunicații internaționale și tehnologia informației, este în prezent director executiv al Foundation for Freedom Online. În interviul pentru Tucker Carlson, el a vorbit despre un tip specific de cenzură, impus de complexul militar industrial, de industria de apărare și establishmentul politicii externe de la Washington.

Mai jos, oferim fragmente relevante traduse din interviu:

(Doctrina Gerasimov înseamnă ideea că) nu trebuie să câștigi înfruntări militare pentru a prelua puerea asupra Europei Centrale și de Est. Tot ce trebuie să faci este să controlezi mass-media și ecosistemul rețelelor sociale pentru că prin asta controlezi alegerile. Dacă obții administrația potrivită la putere, controlezi armata. Așadar, este infinit mai ieftin decât ceea ce presupune a conduce un război militar, [este mai ieftin] să conduci doar o operațiune de influență politică organizată asupra rețelelor sociale și a mass-mediei dominante. A fost creată o industrie care a modelat Pentagonul, Ministerul Britanic al Apărării și Bruxelles-ul într-un sistem organizat de război politic, în esență, o infrastructură staționată inițial în Germania și în Europa Centrală și de Est pentru a crea zone-tampon psihologice, practic pentru a crea capacitatea armatei de a lucra cu companiile de social media pentru a cenzura propaganda rusă și apoi grupurile populiste interne, de dreapta din Europa, a căror putere politică creștea la acea vreme din cauza crizei migranților.
Așadar, în mod sistematic erau țintite, de către Departamentul nostru de Stat, comunitatea noastră de informații, de către Pentagon, grupuri precum AFD din Germania și altor grupuri din Estonia, Letonia, Lituania. Când a avut loc Brexit-ul în 2016, acesta a fost un moment de criză în care, dintr-o dată, nu trebuiau să-și facă griji doar pentru Europa Centrală și de Est. Pericolul venea și spre vest, această idee a controlului rusesc asupra inimii și minții. Prin urmare, Brexit-ul a avut loc în iunie 2016. Chiar în luna următoare, la Conferința de la Varșovia, NATO și-a modificat oficial Carta pentru a se angaja în mod expres într-un război hibrid, care devine această nouă capacitate a NATO. Astfel, au trecut practic de la 70 de ani de tancuri la această consolidare explicită a capacității de cenzurare a postărilor dacă erau considerate „propagandă rusească”. Din nou, nu este vorba doar de propagandă rusească, era vorba acum de grupuri Brexit sau grupuri precum Mateo Salvini în Italia sau în Grecia, în Germania, în Spania cu Partidul Vox.

În acel moment, NATO publica cărți albe în care spunea că amenințarea cea mai mare cu care se confruntă NATO nu este de fapt o invazie militară de către Rusia. Ci pierderea alegerilor interne în Europa în fața tuturor acestor grupuri populiste de dreapta care, pentru că erau în mare parte mișcări ale clasei muncitoare, făceau campanie pentru energie ieftină rusească, într-un moment în care SUA făceau presiuni pentru adoptarea politicii de diversificare a energiei. Așa au argumentat după Brexit, spunând că întreaga ordine internațională bazată pe reguli s-ar prăbuși dacă armata nu preia controlul asupra mass-mediei, deoarece Brexit-ul ar da naștere Frexit-ului în Franța și [aceluiași fenomen] și în celelalte țări, UE s-ar destrăma, așa că NATO ar fi distrus fără să fie tras un singur glonț. Iar dacă NATO dispare, nu va mai exista niciun aparat de coerciție în slujba Fondului Monetar Internațional sau a Băncii Mondiale.
De îndată ce narativa [salvării] democrației [și a amenințării la adresa democrației] a fost introdusă, a apărut această clasă profesionistă de agenți ai schimbării de regimuri, aceiași oameni care au susținut că trebuie adusă democrația în Iugoslavia și aceasta a fost narativa folosită pentru a scăpa de Milošević sau în orice altă țară din lume în care practic am răsturnat guverne pentru a „menține democrația”. … Totuși, din perspectiva lor, pur și simplu nu erau pregătiți pentru internet. 2016 a fost într-adevăr prima dată când rețelele sociale au atins un asemenea nivel de maturitate încât au început să eclipseze mass-media dominantă.
Dar după ce Rusiagate a trecut și au folosit simpla narativă a promovării democrației, au dat naștere acestei industrii a cenzurii de mai multe miliarde de dolari, care unește complexul militar industrial, guvernul, sectorul privat, organizațiile civile și apoi această vastă pânză de păianjen a cenzurii, formată din aliați mass-media și grupuri profesioniste de „verificare a faptelor” servind ca un fel de câini de pază care cercetează fiecare cuvânt de pe internet.

Atlantic Council a fost un facilitator major pentru cenzura guvernamentală. Grupul este unul dintre cei mai mari susținători politici ai lui Biden. Se autoproclamă drept grup de reflecție al NATO.
Atlantic Council are șapte directori CIA în consiliul său. Mulți oameni nici măcar nu știu că șapte directori CIA sunt încă în viață, darămite să știe că toți sunt concentrați în consiliul de administrație al unei singure organizații care este un fel de bastion în industria cenzurii. Ei primesc finanțare anuală de la Departamentul Apărării, Departamentul de Stat și de la vehicule CIA, cum ar fi National Endowment for Democracy.

În ianuarie 2017, Atlantic Council a făcut imediat presiuni asupra guvernelor europene să adopte legi de cenzură pentru a crea un flanc transatlantic pentru libertatea de exprimare.
Acest lucru a dat naștere la ceea ce eu numesc „arme de ștergere în masă”. Constau, în esență, în capacitatea de a detecta zeci de milioane de postări cu doar câteva linii de cod. ...

Există acum peste 60 de universități care primesc subvenții guvernamentale federale pentru a refectua munca de cenzură și de pregătire a cenzurii, munca lor constând în a crea aceste cărți de coduri ale limbii în același mod cum au făcut pentru ISIS. Același lucru l-au făcut, de exemplu, cu privire la COVID. Ei au creat aceste „lexicoane” COVID” cuprinzând ceea ce spuneau grupurile disidente despre ordinele de vaccinare, despre măști, despre vaccinuri, despre personaje precum Tony Fauci sau Peter Daszak sau despre oricare dintre aceste VIP-uri și persoane protejate, a căror reputație trebuia protejată online.

Au creat aceste cărți de coduri, au analizat narațiuni. Atlantic Council, de exemplu, a făcut parte din acest consorțiu finanțat de guvern, numit Virality Project, care a cartografiat 66 de narațiuni diferite despre care vorbeau disidenții cu privire la covid, de la originile COVID până la „eficacitatea” vaccinului. Apoi au împărțit aceste 66 de narațiuni în subnarațiuni diferite. Apoi le-au conectat la aceste modele de învățare automată pentru a putea avea o hartă constantă cu privire la ceea ce spunea toată lumea despre covid. De câte ori apărea ceva în dezacord cu ceea ce dorea Pentagonul sau Tony Fauci, erau capabili să elimine zeci de milioane de postări. Au făcut acest lucru și la alegerile din 2020 cu buletine de vot prin corespondență. S-a întâmplat la fel.

Tucker Carlson:
Este șocant. Deci spui că Pentagonul, Departamentul de Apărare al SUA i-au cenzurat pe americani în timpul alegerilor din 2020?
Mike Benz:
Da, au făcut asta. Cele mai cenzurate două evenimente din istoria omenirii până în prezent aș spune că sunt alegerile din 2020 și pandemia de COVID-19.
Tucker Carlson:
Dar nu descrii aici democrația. Ci o țară în care democrația este imposibilă.
Mike Benz:
În esență, ceea ce descriu este o guvernare militară. Adică ceea ce s-a întâmplat prin ascensiunea industriei cenzurii este o inversare totală a ideii de democrație. Democrație își ia legitimitatea din ideea că este condusă prin consimțământul poporului care este condus. Adică nu este condusă de un suveran, întrucât guvernul este, de fapt, voința noastră exprimată prin consimțământul nostru acordat celui cu care votăm. După alegerile din 2016 și după Brexit, precum și după alte alegeri organizate prin rețelele de socializare care au avut rezultatul greșit față de ceea ce dorea Departamentul de Stat, cum au fost alegerile din Filipine din 2016, [după aceste alegeri] a avut loc distrugerea completă a tot ceea ce am descris ca fiind bazele unei societăți democratice pentru a contracara amenințarea reprezentată de libertatea de exprimare pe internet. Au spus că trebuie să redefinim democrația, pentru a nu mai fi despre voința alegătorilor, ci despre „sfințenia” [așa-ziselor] instituții democratice. Și cine sunt instituțiile democratice?

Este armata, NATO, FMI, Banca Mondială. Este mass-media dominantă, ONG-urile și, desigur, aceste ONG-uri sunt în mare parte finanțate de departamentele de stat. În esență, toate instituțiile elitei care erau amenințate de ascensiunea populismului pe plan intern au declarat propriul consens cu privire la noua definiție a democrației. Dacă definim democrația ca fiind forța instituțiilor democratice, în loc să mai fie accentul pe voința alegătorilor, atunci, în esență, democrația devine doar arhitectura pentru construirea consensului în cadrul instituțiilor democrate. Din perspectiva lor, această [redefinire] necesită multă muncă. De exemplu, am menționat Atlantic Council, unul dintre aceste mari mecanisme de coordonare pentru industria petrolului și gazelor, și JP Morgan și BlackRocks, ONG-urile (…), toate acestea trebuie să ajungă la un consens, iar acest proces necesită mult timp, multă muncă și multă negociere din perspectiva lor.
La un moment dat, un număr de grupuri populiste decid că le place un șofer de camion care este popular pe TikTok mai mult decât consensul atent construit al agenților armatei NATO. Atunci, din perspectiva lor, aceasta constituie un atac la adresa democrației. Desigur, democrația [devine] cuvântul nostru magic de ordine pentru a putea răsturna guvernele ... în stilul revoluțiilor colorate pentru răsturnarea unui guvern ales democratic din interior. 

Tucker Carlson:
În acel grup de instituții despre care spuneți că acum definesc democrația, politica externă a ONG-urilor etc., ați inclus și mass-media. În 2021, NSA [Agenția pentru Sercuritate Națională] a pătruns în aplicațiile mele de texte private și le-a citit, apoi le-a scurs către New York Times împotriva mea. Asta mi s-a întâmplat din nou săptămâna trecută și mă întreb cât de obișnuit este ca agențiile Intel să lucreze cu așa-numitele instituții mass-media mainstream, cum este New York Times, pentru a-și ataca adversarii.

Mike Benz:
Ei bine, acesta este rolul acestor organizații nonguvernamentale și grupuri de reflecție finanțate de guvern, cum este, de exemplu, Atlantic Council, care este think tank-ul NATO, dar și alte grupuri precum Aspen Institute, care atrage cea mai mare parte din finanțare de la Departamentul de Stat și alte agenții guvernamentale. Aspen Institute a fost prins făcând același lucru cu cenzura laptopului lui Hunter Biden.
Dar amenințarea majoră în acest moment vine din Europa, prin Noua Lege privind Serviciile Digitale (Digital Services Act), care a fost pregătită în tandem cu grupuri precum NewsGuard, care are drept consilier pe Michael Hayden, fost director CIA și NSA, și un general de patru stele, Rick Stengel, de la biroul de propagandă al Departamentului de Stat. În acest consiliu este și Tom Ridge, de la Departamentul pentru Securitate Internă. Precum și Anders Fogh Rasmussen, fost secretarul general al NATO sub administrația Obama. Așadar, avem NATO, CIA, NSA și Departamentul de Stat care lucrează cu UE pentru a elabora legile de cenzură, care constituie acum cea mai mare amenințare existențială pentru X, în afară de potențialele boicoturi ale agenților de publicitate. „Dezinformarea” este acum interzisă prin lege în UE.

UE este o piață mai mare pentru X decât noi. Sunt doar 300 de milioane de oameni în SUA. Dar în Europa sunt 450 de milioane de oameni. X este acum forțat să respecte această nouă lege, care tocmai a fost ratificată în acest an, sau va trebui să piardă 6% din veniturile lor anuale globale ca amendă către UE pentru a-și menține operațiunile acolo, sau să [accepte acest] mecanism intern prin care este cenzurat orice lucru pe care UE, care este doar un proxy pentru NATO, îl consideră a fi dezinformare. Având în vedere că vor avea loc alegeri în 65 de țări anul acesta, putem prezice de fiecare dată cum vor defini dezinformarea.