ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocații de la ICAN (Rețeaua de Acțiuni privind Consimțământul Informat, Informed Consent Action Network), în urma unei alte acțiune împotriva FDA, au obținut o altă victorie uriașă în favoarea transparenței, un judecător federal ordonând FDA să dezvăluie documentele pe care s-a bazat în oferirea autorizației pentru vaccinul Pfizer anti-COVID pentru copiii între 12 și 15 ani și pentru vaccinul Moderna anti-COVID.

În ciuda insistenței FDA că are nevoie de 23 de ani și jumătate, judecătorul federal, care, în introducerea deciziei sale, a inserat citatul „Democrația moare în spatele ușilor închise”, a ordonat ca FDA să publice dosarele în doar 2 ani.

După cum amintește site-ul ICAN, avocații, conduși de Aaron Siri, au obținut o hotărâre judecătorească, în ianuarie 2022, prin care FDA trebuie să facă disponibile toate datele despre vaccinul Pfizer anti-COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de 16 ani și peste, la o rată de 55.000 de pagini pe lună, în ciuda celor 75 de ani pe care i-a cerut FDA.

Avocații ICAN au dat apoi din nou în judecată, tot în numele PHMPT – de această dată incluzându-i pe părinții lui Maddie de Garay, o tânără vătămată grav în cadrul studiului clinic al Pfizer pentru copii cu vârsta între 12 și 15 ani – pentru documentele FDA legate de vaccinul Pfizer anti-Covid pentru copiii între 12 și 15 ani și pentru vaccinul Moderna.

Aceștia au explicat Curții importanța publicării la timp. Încă o dată, FDA a susținut că ar fi „nepractic” să dezvăluie cele 4,8 milioane de pagini, însemnând mai mult de 1.000 până la 16.000 de pagini pe lună, sau, cu alte cuvinte, în cel puțin 23,5 ani! Avocații ICAN au contestat, cerând FDA să prezinte toate documentele înainte de jumătatea anului 2025.

Într-o altă victorie uriașă pentru transparență, judecătorul federal a ordonat FDA să prezinte toate documentele solicitate până în iunie 2025, însemnând în medie aproximativ 180.000 de pagini pe lună - cu alte cuvinte, în doar 2 ani!

În continuare, Curtea a convenit că „reclamanții au arătat necesitatea urgentă de a informa publicul cu privire la sănătate și siguranța vaccinurilor anti-COVID-19 având în vedere eforturile masive de vaccinare, efortul persistent de eradicare a COVID-19 și eforturile continue din sectorul guvernamental și cel privat de a impune aceste vaccinuri” și a recunoscut, pe bună dreptate, că „aceste informații nu sunt necesare numai pentru binele sistemului nostru medical american, ci și pentru sănătatea societății noastre în general”.