ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valerian Stan, un fin analist al multor dedesubturi politice și securistice, face o serie de observații pertinente legate de Cazul Nicușor Dan și Securitatea:

„Circulă un document care pare să ateste că Nicușor Dan a colaborat cu Securitatea în contextul participării actualului Primar al Bucureștilor la o Olimpiadă de matematică din Australia.

Reacția împricinatului mă face să cred că a existat cu adevărat această colaborare.

Mai întâi el spune că "În relația cu autoritățile statului de atunci am avut doar acele interacțiuni obligatorii conform legislației din acei ani pentru toți românii care călătoreau în străinătate”. Doar că "numai acele interacțiuni" presupuneau în mod categoric și să torni la Securitate.

Apoi mai spune că are de la CNSAS, din anii din urmă, două adeverințe de necolaborare.

Dar asemenea adeverințe au avut și alți zeci de turnători - între ei, cel puțin trei adeverințe, însuși Traian Băsescu, președinte timp de un deceniu al unui popor pe care l-a mințit ca un borfaș.

Și apoi când ești candidatul USR-ului cu un trecut multi-securist și al d-lui Ludovic Orban, fiu de securist și el, ar fi și nefiresc să nu faci și tu parte din aceeași tagmă.

În sfârșit, mai grav pentru Nicușor Dan decât să fi fost colaborator e să fi ascuns acest lucru când a candidat la Primărie.”, conchide Valerian Stan.