ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Audierea politistilor de frontiera de la Vama Moravita a dus la detonarea unei bombe pentru procurorii care au lucrat in acest dosar, cu un prejudiciu final de 3.410 euro si 275 de lei.

Mai exact, fostul sef al PTF Moravita, comisarul Gabriel Furcea, a dezvaluit, in plina sedinta publica, la Tribunalul Timis, ca i s-a cerut de niste ofiterii DNA sa faca un denunt penal impotriva judecatoarei Adriana Stoicescu, editorialista si la Ziarul Lumina al Patriarhiei (un interviu aici) si prezentă cu Opinii si la ActiveNews, fosta presedinta a Tribunalului Timis, pentru a scapa de toate acuzatiile ce i se aduc si a pleca acasa, liber, la familia lui, relatează impactpress.ro, citat de cotidianul.ro:

„Cand nu mai aveam interdictia de a desfasura profesia, ne-am intors, in decembrie 2016, la dispozitie, lucrand la sediul inspectoratului. De prin luna aprilie nu s-a mai prelungit nici controlul judiciar, iar dupa expirarea acestei masuri, undeva prin aprilie, mai, iunie 2017, am fost contactat de un ofiter de la Serviciul Judetean Anticoruptie Timis.

Cand ne-am intalnit, acesta mi-a spus ca stie prin ce am trecut, ca seful lui sau fostul lui sef Bercea Emil, si ca sunt la Bucuresti niste oameni care vor sa discute cu mine.

Am spus ca sunt de acord si, a doua zi, am plecat noaptea, pentru a fi acolo, dimineata. Nu stiam unde merg si am vazut ca sunt la DNA, structura centrala.

Jos ne-a intampinat un ofiter de politie, care s-a prezentat a fi comisar sef Craciun Viorel. Am mers sus, am intrat in biroul unui procuror, acesta spunand ca este Gheorghe Popovici, spunand ca stie prin ce am trecut si ca trebuie sa reglementam aceste aspecte. Am inceput sa povestesc 5-6 minute, dupa care dumnealui imi spunea ca-l intereseaza in mod expres doamna judecator Adriana Stoicescu.

In acest moment, efectiv am ramas blocat, din nou eram pus in fata unui fapt de a spune aspecte despre care nu stiam ce sa visez sau imaginez. Iritat, procurorul a spus ca,  oricum, fiind acolo, daca nu vreau sa spun. Era in aceeasi nota de a face impreuna, dar nu stiu ce sa facem. Daca trebuie sa fie spusa o poveste, trebuie sa existe un sambure de adevar.

Incercand sa ma intimideze, m-a trimis in biroul lui Craciun Viorel sa ma audieze ca martor. Am scris olograf declaratia, de mana. Cand a vazut ca nu scriu dupa dictare – am scris ca si eu ma arestam, singur, dupa acele povesti din referatul de arestare -, mi-a spus sa ies afara si nu am mai continuat declaratia.

Intre timp, au mai fost si alte tendinte ale acestor persoane din cadrul DNA. M-au mai chemat de doua ori, iar cea mai vie dovada e ca mi-au dat banii de transport in contul personal”, este declaratia  politistului Gabriel Furcea.

Integral AICI