ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Evenimentul new-age-ist cu iz satanist de la Sibiu, „Holistic Fest 2023”, semnalat de ActiveNews, s-a ținut fără probleme în orașul lui Iohannis. Diana Șoșoacă, Dorel Vișan și alți „samani” și „dragomani” s-au întrecut în propovăduirea ereziilor de tip New Age care au ca punct de plecare și sosire același hău al iadului: meditație în comun, yoga, mindfulness, reîncarnare, „ridicarea vibrațiilor”, o credință deasupra religiilor, „greșelile” Bisericii Ortodoxe și „adevărul” budist. Doar Guru Bivolaru a lipsit dintre participanți, dar motivat: era puțin arestat.

Din informațiile pe care le avem, totuși, preotul Vasile Davidoiu, despre care Asociația Astradrom a scris înainte de manifestarea new-age-ist - satantistă, a refuzat să mai participe la Conferința de Terapii Holistice și Metafizice după ce a aflat cine sunt invitații și care este scopul real al întrunirii. Cu toate acestea, nu a lipsit un preot greco-catolic, Ovidiu Coșbuc, care a dezbătut despre o „viața precedentă” din calitatea lui de „șaman”.

Conferința internațională de „Terapii Holistice și Metafizice din România - Holistic Fest 2023”, s-a desfășurat în perioada 24 - 26 noiembrie, la Sibiu. Sub genericul „Sănătatea spirituală și pacea mondială", evenimentul a reunit politicieni, actori, maeștri reiki și yoga, șamani etc. Între vorbitori s-au numărat Dorel Vișan, Florian Colceag, Diana Șoșoacă, vindecătorul Serghei Danisin, șamanul greco-catolic Ovidiu Coșbuc, Al. Paul Morar și alții. Unii dintre ei apar și pe la Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române.

A fost invocată și „învățătura” preotului Comandamentului pentru Situații de Urgență Constantin Necula, de asemenea cu înclinații new age-iste sancționate de Patriarhul Daniel și de arhiereul său, IPS Laurențiu al Ardealului, dar degeaba, din câte se pare. Personajul holly-istic din „pădurea sfântă”, de Hollywood „religios”, a fost băgat în programul de reciclare: e rostogolit la TVR, zi de zi, pe onorarii necunoscute, primește premii de vedetă TV de la site-uri fantomatice, de sub Radarul Media, alături de concurentul său, Vasile Bănescu și în lipsa, tot motivată, a altui show-man TV, Visarion Alexa, înlocuit cu succes de Cătălin Botezatu, și are deja programate lansări de carte și un spectacol de Crăciun, la Operă, în altă Arhiepiscopie, a Iașilor, nu știm cu a cui binecuvântare. Se pare că mustrarea oficială a Patriarhului nu-l atinge pe Necula din moment ce „penitența” lui s-a consumat pe repede-înainte. Ne miră, totuși, că nu a participat ca vorbitor la Holistic Fest, deși Șoșoacă susținea că se află mulți teologi ortodocși în sală, în timp ce se plângea că festivalul a fost terfelit de unii.

Despre ce s-a mai vorbit, între altele, la Festivalul Holistic: meditație transcendentală, mindfulness, reîncarnare, chakre, vibrații, energii, caracterul mistificat al Evangheliei, „greșelile” Bisericii Ortodoxe și „adevărul” propovăduit de budiști, necesitatea unificării religiilor, o credință deasupra religiilor etc.

Se pare că preotul ortodox Vasile Davidoiu din parohia Poiana urma să dea o binecuvântare în deschiderea conferinței, la solicitarea președintelui Asociației Naționale de Terapii Holistice și Metafizice, Johann-Müller Dragoman. Acesta din urmă l-ar fi indus în eroare pe pr. Davidoiu, spunându-i că este vorba despre un eveniment cultural. Intervențiile conferențiarilor au scos la lumină, însă, adevăratul scop al invitării unui preot ortodox la o manifestare de tip New Age: misionarii noii religii mondiale au intenționat să se folosească de imaginea unor fețe bisericești pentru a câștiga credibilitate în popor.

Din informațiile care le avem, preotul Davidoiu a refuzat să mai participe la Conferința de Terapii Holistice și Metafizice după ce a aflat cine sunt invitații și care este scopul real al întrunirii.

Așa cum am făcut și în cazul mindfulness-ului tragem atenția asupra discursului înșelător practicat de personalități promovate masiv în mediul ortodox, care amestecă, în discursuri atent elaborate, patriotismul, ortodoxia și practicile ezoterice, cu intenția clară de a denatura dogma creștină. În spatele unor discursuri despre „pace”, „unitate” și „armonie”, se propovăduiește, în mod direct, necesitatea unificării imediate a tuturor religiilor, pe motiv că toate au în centrul lor același Dumnezeu.

O spune Miss Parlament, Prințesa Xenia Șoșoacă:

„Poporul român trăiește cu o vibrație foarte joasă. Pentru că suntem aici, vorbim de vibrație. Vibrația trebuie să fie înălțată. Așa că cumva va trebui să fie o unificare a tuturor spiritelor (brrr - n.n.) pure... Indiferent din ce religie ești, dumnezeul în care cred majoritatea religiilor, dacă ne întoarcem în spate cu religiile, cum au ajuns o groază de religii, dacă te uiți la esența lor toate înseamnă iubire, pace, un dumnezeu, tatăl tuturor văzutelor și nevăzutelor, făcutelor și nefăcutelor...” (aici am pierdut firul transcrierii despre dumnezeul tuturor spiritelor Dianei Șoșoacă dar puteți asculta singuri vibrația ei în filmarea VIDEO de mai sus găsită pe un cont interesant de YouTube).

Observăm din explicația „doctă” a senatoarei Diana Șoșoacă, fără îndoială înzestrată cu o vibrație foarte ridicată, că aceasta face total abstracție de unicitatea Ortodoxiei, care nu este negociabilă. Dar ce să ne mire de la cineva care nu cu mult timp înainte de a candida susținea că ea „nu pupă oase” la Iași, la Sfânta Parascheva...

Pericolul dizolvării ființei naționale și a adevărului de credință pare iminent, fie că se simte venind din exteriorul Bisericii (prin personaje ca Șoșoacă sau Liiceanu) sau din rândul celor infiltrați în interiorul ei (Bănescu și intelectualii gedesiști din aceeași unitate, de esență antiortodoxă).

Sunt necesare o permanentă trezvie, precum și imediata sancționare a celor care atacă fără scrupule Biserica Ortodoxă, prin dezinformări și denaturări de tot felul. De aceea, avertismentul părintelui Dumitru Stăniloae pare azi mai actual ca niciodată:

„Vrem să ne pierdem în haosul întunecat al confundării tuturor într-o esență care nu cunoaște un Dumnezeu al comuniunii și iubirii interpersonale pe care o cere aceasta și de la noi, lăsându-ne atrași de confundarea tuturor într-o esență indefinită, cum face budismul, și, în general, religiile orientale care văd fundamentul indistinct al lumii acesteia ultima realitate? (...)

Prin Ortodoxie ne-am păstrat credința creștină de la început, sau adevărata credință, primită o dată cu începuturile existenței noastre ca neam, această credință constituind astfel o componentă esențială a spiritualității noastre.”

(Părintele Dumitru Stăniloae despre Ortodoxie și Naționalism, o lecție pentru coloana a cincea – De ce suntem ortodocși?, extras din revista  „Teologie și viață” nr. 4 - 8, 1991)

Pentru cei care vor să înțeleagă fenomenul sau doar se miră de titlul care pune egalitate între new age-ism și satanism, recomandam articolele ActiveNews:

„Generația Facebook” și Noua Ordine Mondială. Introducere de Pr. Dan Bădulescu la lucrarea lui Bruno Wurtz despre NEW AGE

și MAREA ÎNȘELARE: NEW AGE

Vedeți și EXCLUSIV. Constantin Necula pus la punct oficial de Patriarhul Daniel pentru spiritualism new-age-ist. După Visarion Alexa și Vasile Ioana se sparge încă un propagandist vaccinist sincretist. Mai urmează calendaristul sinecurist Vasile Bănescu

AFIȘUL MANIFESTĂRII: