ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ceea ce părea de neimaginat în urmă cu câteva luni este acum perfect posibil: raționalizarea energiei și penele de curent ar putea pune la pământ rețelele de telefonie mobilă.

Responsabilii din telecomunicații cu care a discutat Reuters spun că se tem că o iarnă severă ar putea pune la grea încercare infrastructura de telecomunicații din Europa.

În numeroase țări nu există sisteme alternative pentru a face față întreruperilor de curent generalizate, au declarat pentruReuters patru responsabili din telecomunicații, care au vorbit deschis despre posibilitatea căderii rețelelor de telefonie mobilă.

În Europa există circa o jumătate de milion de turnuri de telecomunicații, majoritatea lor având baterii care funcționează doar 30 de minute după oprirea curentului.

Potrivit surselor agenției, în Franța, distribuitorul de electricitate Enedis are în vedere întreruperi de curent de până la două ore.

Enedis a pus la punct un program prin care penele generale ar urma să afecteze anumite regiuni din țară, prin rotație. Serviciile esențiale – spitale, poliție, armată – ar urma să nu fie afectate.

În această vară, operatorii din telecomunicații francezi și Enedis au purtat o serie de discuții privind căderile de curent.

Orange, Bouygues Telecom și SFR dAltice au atacat Enedis pentru incapacitatea sa de a asigura și permanența alimentării cu curent a antenelor, dar Enedis a afirmat că toți clienții săi vor fi tratați pe picior de egalitate.

Operatorii de telecomunicații din Suedia și Germania și-au exprimat și ei îngrijorarea față de eventuale pene de curent care le-ar afecta activitatea.

Organismul suedez de reglementare din telecomunicații, PTS, a dat asigurări că lucrează cu operatorii pentru a găsi cele mai bune soluții.

PTS va achiziționa stații-service transportabile și stații de bază care se conectează la telefoanele mobile pentru a putea gestiona pene de curent mai lungi.

Reprezentanți ai operatorilor italieni au declarat că vor ridica problema penelor de curent într-o viitoare discuție cu guvernul Meloni.

Producătorii de echipamente de telecomunicații Nokia și Eriksson colaborează cu operatorii de telefonie mobilă pentru a găsi mijloace de atenuare a impactului penelor de electricitate.

În Germania, Deutsche Telekom deține circa 33.000 de turnuri radio mobile, dar sistemele sale de alimentare de urgență mobile nu pot gestiona decât un mic număr în același timp.

Generatoarele sale de alimentare mobile funcționează cu motorină.

Reuters conchide:

„Obișnuite cu o alimentare cu electricitate neîntreruptă de zeci de ani, țările europene nu dispun în general de generatoare de urgență pentru durate mai lungi.”