ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tom Șora, fiul decedatului NKVD Mihai Șora, dezvăluie într-un dialog exclusiv cu Adrian Artene de la ziarul Gândul, ce s-a întâmplat cu adevărat la slujba de înmormântare a fostului simbol al Rețelei Soros-Rezist, de la Biserica Albă, dar și care a fost relația cu tatăl lui și cu cea de-a doua soție a acestuia, Luiza Palanciuc, devenită o mamă vitregă mai tânără decât fiul. Ea are o doză de agresivitate crescândă, spune fiul ei vitreg care i-ar putea fi tată. E abominabilă și minte sfruntat, mai spune aceasta. O dezvăluire cutremurătoare este că adevărata familie Șora și-a pus întrebarea încă de acum doi ani dacă Mihai Șora mai trăiește!

Tom Șora, compozitor stabilit în Germania a vorbit despre relația dintre părinții săi, dezvăluind faptul că aceștia „nu au divorțat niciodată”. În acest context, compozitorul a mărturisit că relația dintre tatăl său și Luiza Palanciuc-Șora a început în anul 2009, încă de pe vremea când mama sa trăia. Focșăneanca Palanciuc a început relația sentimentală cu matusalemicul bolșevic pe când aceasta avea doar 37 de anișori și i-a pus pirostriile când Șora avea 98 de ani și ea 42 de primăveri, cu Andrei Pleșu și partenera sa pe post de martori. Nu se știe exact dacă Pleșu a venit cu soția sau cu amanta cu care a fost surprins în acel an, 2014. Șora și Pleșu au fost colegi în Guvernul FSN Iliescu-Roman, în GDS și Fundația Soros.

Libertatea sa a fost o iluzie

După cum am previzionat, tot mai multe secrete din intimitatea familiei celui care a fost considerat „un simbol al libertății” de către „mișcarea #rezist” ies la iveală. Fiul său arată că viața lui a fost o contradicție între ceea ce scria pe rețelele sociale - unde posta Luiza Palanciuc - și realitate: libertatea sa, pentru care a făcut reclamă și la eMag, ar fi fost doar o iluzie, concluzionează Tom Șora, potrivit EVZ.

„Vreau să spun că tatăl meu și mama mea nu au divorțat niciodată, așa cum figurează în unele spații. Mama mea este văduva lui tata, nu a fost niciun divorț niciodată. În 2009, deja a început relația cu doamna Palanciuc și asta a fost o problemă pentru noi. (…) Fapt este că, după ce a murit mama au intervenit niște probleme de acaparare”, a declarat Tom Șora în cadrul interviului acordat. Mama „ mi-a spus o dată în 2009, mi-a făcut o aluzie la asta. Deci nu era proastă mama. Avea instinct.”, mai spune Tom.

El mai spune și că locuința din Jules Michelet din fața ambasadei Marii Britanii, unde stă acum Luiza Palanciuc, a fost cumpărată de fratelui lui, Andrei, în anii '90, cu 20.000 - 30.000 de mărci: „Fratele meu a finanțat casa. Deci, el a cumpărat casa, cu banii lui, pe numele tatălui. Proprietar era tata, chestia a fost în familie. Ca în familie, ce e al tatălui, e și al fiilor. Dar, de fapt, casa e a lui Andrei, el a plătit-o.”

Fiul dorește să recupereze bunurile mamei sale, scriitoarea Mariana Șora - inclusiv lucrări blocate de la publicare de Luiza Palanciuc - cât și ale tatălui său. Până la ora aceasta însă, fiul nu știe dacă există sau nu un testament!

Securismele Luizei Palanciuc

Apucăturile de securistă ale scriitoarei minore Luiza Palanciuc, despre care am scris și noi reies și din interviul cu Tom Șora:

Când fratele lui Tom, Andrei Șora, s-a stins, tatăl lui nu a venit la înmormântare, nu a trimis nicio coroană și nu a transmis nici măcar un mesaj celorlalți doi copii ai săi, mai amintește Eveninimentul Zilei. Tom Șora o acuză pe Luiza Palanciuc că a scris pe Facebook, în perioada în care fusese anunțată moartea lui Andrei și se susținea procesiunea, că acesta ar fi fost informator la Securitate și că și-a denunțat tatăl.

Când a murit fratele meu, în octombrie 2022, doamna Palanciuc a reiterat o calomnie pe care o făcuse deja de două ori public prin Facebook, chiar în ziua morții fratelui meu. Doamna Palanciuc a afirmat de mai multe ori în zilele respective, pe Facebook, că fratele meu ar fi fost informator al Securității și că și-ar fi denunțat tatăl, și că a fost ceva groaznic.

În plus, a spus că și fiul celălalt, adică eu, ar putea să fie așa ceva. Și această calomnie a fost făcută de ea”, a explicat Tom Șora. „Este o minciună sfruntată și mi se pare abominabil ce a făcut ea.”, spune Tom Șora. Andrei Șora avea 14 ani la momentul în care s-a relatat presupusa faptă.

Cine îi scria textele pe Facebook?

În final, un ultim amănunt dezbătut în dialogul cu jurnalistul Adrian Artene: Tom Șora nu crede că Mihai Șora își scria postările de pe rețelele sociale:

„Deci, el nu se pricepea deloc. El bătea la mașină cam așa… (cu două degete). Și toată chestia cu Facebook-ul și Internetul, el nu…

Gândiți-vă că acum 10 ani tatăl meu avea 96 de ani. Care om de 96 de ani face Facebook? Bun, deci cu asta am răspuns.”

Dar la 106 ani? Chestiunea e că Șora scrie și acum pe Facebook, când a decedat...

INTERVIUL GÂNDUL INTEGRAL, AICI: