ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 411.000 de cetățeni români locuiau în Marea Britanie în 2017, scrie Belfast Telegraph care citează Biroul Național de Statistică.

Astfel, comunitatea română a devenit a doua cea mai comună naționalitate non-britanică din Regatul Unit, potrivit ultimelor cifre, informează Ziarul Românesc.

Numărul cetățenilor români care trăiesc în Marea Britanie a crescut cu 25% față de anul precedent, aceasta fiind cea mai mare creștere pentru orice țară.

România a depășit astfel Republica Irlanda (350.000 de cetățeni) și India (346.000 de cetățeni), trecând de pe locul patru direct pe al doilea loc din clasament.
 

Cifrele, furnizate de Oficiul Național de Statistică (ONS), arată că numărul total al resortisanților non-britanici care trăiesc în Marea Britanie în 2017 era de 6,2 milioane, în creștere cu 4% față de 2016.

61% dintre resortisanți erau cetățeni UE.

Cea mai mare proporție de cetățeni non-britanici a fost anul trecut în Londra, cu cel mai mare număr în Newham (38%), Westminster (36%) și Brent (34%).

Comunitatea poloneză rămâne, și în 2017, cea mai mare naționalitate non-britanică, ea fiind estimată la peste un milion de persoane în Marea Britanie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews