IPS Nicolae a sfințit duminică piatra de temelie pentru prima biserică ortodoxă a comunității românești din zona San Antonio, Texas. În omilia de la sfârșitul slujbei, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi a îndemnat pe părintele paroh Valentin Dumitru Ilieș și pe credincioșii care și-au asumat acest proiect „să-și pună nădejdea în Dumnezeu și să se implice cu toții în realizarea acestui deziderat cu mult curaj, responsabilitate și realism”.
Credincioșii Misiunii Sfântul Ioan Casian din San Antonio, Texas, au primit vizita IPS Mitropolit Nicolae în a doua sâmbătă și duminică din Postul Mare. Părintele Mitropolit a participat la festivitățile organizate cu ocazia sărbătoririi hramului, având alături pe Pr. Protopop Călin Barbolovici, Pr. Dumitru Ilieș de la parohia Sf. Maria din Austin, Pr. Valentin Ilieș, preotul bisericii din San Antonio, dimpreună cu credincioșii parohiei și invitați.

ImunoMedica


Festivitățile au început sâmbătă 3 martie, cu slujba Vecerniei și concertul de muzică psaltică susținut de Grupul Psaltic Sfântul Dionisie Exiguul al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, coordonat de Pr. Marian Jianu. Concertul numit „Hristos în mijlocul nostru” a marcat omagierea Anului Centenar al Marii Uniri de la 1918 în Patriarhia Română și s-a bucurat de prezența a peste 200 de persoane, creștini ortodocși români, greci, antiohieni, ruși, americani, dar și foarte mulți credincioși de alte confesiuni.

Ziua de duminică 4 martie a început cu Sfânta Liturghie prezidată de IPS Nicolae, răspunsurile la strană fiind date de Grupul Psaltic invitat din Italia, cărora s-au alăturat preoții și credincioșii prezenți.

În omilia sa, Părintele Mitropolit a făcut referire la personalitatea și învățăturile Sfântului Grigorie Palama și a vorbit despre viața și misiunea Sfântului Ioan Casian, dar și de legătura dintre cei doi sfinți părinți. De asemenea, a vorbit despre valoarea postului care, împreună cu rugăciunea, dă sens duhovnicesc vieții noastre.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.